Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 22:09

Μήνυμα Καρβέλα για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Γράφτηκε από την
Μήνυμα Καρβέλα για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

 

Σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας αναφέρει ότι “στη σύγχρονη εποχή, ο εθελοντισμός αποτελεί μια βασική έκφραση των ανθρωπίνων σχέσεων.

Αποτελεί τον θεσμό που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων και είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε υγιούς κοινωνίας, προϋποθέτοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Αποτελεί, όμως, και χρέος κάθε πολίτη να προωθήσει την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Ο εθελοντισμός σχετίζεται με την ανάγκη των ατόμων να συμμετέχουν και να νιώθουν ότι είναι σημαντικοί για τους συνανθρώπους τους”.

Ο δήμαρχος στο ίδιο μήνυμα συγχαίρει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Κορώνης, που συμμετείχε στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού με τις εξής δράσεις:

• Τη δημιουργία βοτανικού κήπου στον προαύλειο χώρο του σχολείου, με σκοπό την καλλιέργεια βοτανικών και αρωματικών φυτών προς ελεύθερη διάθεσή τους σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

• Τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικου παζαριού, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν για την αγορά εξωτερικού απινιδωτή, όπου η εγκατάστασή του θα γίνει σε κεντρικό σημείο της Κορώνης.

• Τη συγκομιδή των καρπών των ελαιοδέντρων του προαύλειου χώρου του σχολείου, με σκοπό το ελαιόλαδο να διατεθεί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.


NEWSLETTER