Πέμπτη, 16 Μαϊος 2013 19:21

Θετική εισήγηση για ανάπλαση του κέντρου της Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Θετική ήταν η εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μεσσήνης προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τα σχέδια ανάπλασης του κέντρου της Μεσσήνης και τις προμελέτες για τη Δημοτική Αγορά. 

 

Οπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος η ανάπλαση αφορά την περιοχή που περικλείεται από τους δρόμους Ερμού, Μερλοπούλου, Καρατζά και Φ. Σάρρα. Σε αυτή την περιοχή θα γίνουν διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, ώστε το οδόστρωμα να περιοριστεί σε πλάτος 3,5 μέτρων. Επίσης προβλέπεται να γίνει μονοδρόμηση οδών, τοποθέτηση παρτεριών πρασίνου, να τοποθετηθούν παγκάκια, νέα φωτιστικά σώματα, πλακοστρώσεις των οδών και δημιουργία θέσεων στάσης και στάθμευσης, καθώς και ειδικών θέσεων τροφοδοσίας, όπως ήδη προβλέπεται από το σχέδιο εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης. Μάλιστα όπως είπε ο δήμαρχος στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο λαμβάνεται η οριστική απόφαση έγκρισης των παρεμβάσεων, καθώς και οι αλλαγές των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Οι δρόμοι θα είναι ήπιας κυκλοφορίας.

Αναφορικά με τη Δημοτική Αγορά Μεσσήνης ο Στάθης Αναστασόπουλος είπε ότι θα κατασκευαστεί υπαίθρια και στεγασμένη αγορά σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του δήμου στην περιοχή Παλαιά Βρύση. Μάλιστα όπως ανέφερε ο δήμος περιμένει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, ώστε να υποβάλει φάκελο για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ή από το πρόγραμμα "JESSICA". «Στόχος είναι η δημιουργία ενός εμπορικού πόλου που θα αποτελέσει κεντρικό σημείο των εμπορικών συναλλαγών και θα συνεισφέρει στην περαιτέρω ανάπτυξη με τις σύγχρονες υποδομές που θα διαθέτει», ανέφερε ο δήμαρχος.

 


NEWSLETTER