Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 20:38

Στον επόμενο μειοδότη η κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Στον επόμενο μειοδότη πάει το έργο ολοκλήρωσης της κατασκευής του Ανοικτού Θεάτρου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 1.270.000 ευρώ, καθώς ο προσωρινός δεν κατέθεσε τα επιπλέον δικαιολογητικά που του ζητήθηκαν από την επιτροπή διαγωνισμού και έτσι αποκλείεται από τη συνέχεια του διαγωνισμού.

Το κακό είναι ότι έχουν καθυστερήσει αρκετά οι σχετικές διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχου, και το σημαντικό έργο του Ανοιχτού Θεάτρου που είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2019 δεν θα είναι έτοιμο ούτε το καλοκαίρι του 2022.

Σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, στη 1 το μεσημέρι, αναμένεται να εγκρίνει το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού με το οποίο προτείνεται ο αποκλεισμός του προσωρινού μειοδότη και η συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας με την κλήση του δεύτερου μειοδότη και την ανακήρυξή του ως προσωρινού.

Προσωρινός μειοδότης για το έργο ολοκλήρωσης της κατασκευής του Ανοικτού Θεάτρου Καλαμάτας, που αποκλείεται, είχε αναδειχθεί στις αρχές Ιουνίου η εταιρεία “Β. Γεωργαλής και Σία ΕΕ (ΔΟΜΗΚΑΤ ΕΕ)”, που είχε καταθέσει προσφορά με έκπτωση με 50,08%.

Δεύτερος μειοδότης, που αναμένεται να κληθεί και να αναδειχθεί προσωρινός, είναι η εταιρεία “Π. Σκριβάνος - Π. Γρουσουζάκος ΟΕ (Εργοδομή ΟΕ)” με έκπτωση 35,75%.

Στο διαγωνισμό είχαν κατατεθεί συνολικά 5 προσφορές, από τις οποίες οι 2 με τη χαμηλότερη έκπτωση δεν έγιναν δεκτές, γιατί δεν είχαν κατατεθεί εγγυητικές επιστολές. Η τελευταία που έγινε δεκτή ήταν με έκπτωση 21,44%.

Να αναφέρουμε ότι η συμβατική προθεσμία του έργου είναι 300 ημέρες και περιλαμβάνει τις μεταλλικές κερκίδες περίπου 2.000 θεατών, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, ηλεκτρομηχανολογικά και αποπεράτωση κτηριακών.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρώτη εργολαβία για την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου Καλαμάτας, δίπλα στο Νέδοντα, στο παλιό φυτώριο του δήμου στην αρχή της οδού Χρήστου Μαλαπάνη. έκλεισε στις 329.000 ευρώ, ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης ήταν 998.000 ευρώ.

Γ.Σ.