Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 16:10

Συνεργασία Δήμου Πύλου - Νέστορος με Καλαμάτα για κλιματικά ουδέτερες πόλεις

Συνεργασία Δήμου Πύλου - Νέστορος με Καλαμάτα για κλιματικά ουδέτερες πόλεις

Την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας του Δήμου Πύλου - Νέστορος με το Δήμο Καλαμάτας, στο πλαίσιο της διεκδίκησης συμμετοχής του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας στην Αποστολή (Mission) της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αφορά το δίκτυο των “100 έξυπνων και κλιματικά ουδέτερων πόλεων έως το 2030”, αποφάσισε ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας.

Και αυτό, όπως επισημαίνεται στην απόφαση, προκειμένου: “Να ενισχυθεί η υποψηφιότητα του Δήμου Καλαμάτας, με τη δημιουργία ενός συνεργατικού πνεύματος αντιμετώπισης των κοινών προκλήσεων. Να μεταφερθεί τεχνογνωσία και καλές πρακτικές από το Δήμο Καλαμάτας προς τους συνεργαζόμενους αυτοδιοικητικούς φορείς, σε όλα τα πεδία που σχετίζονται με την κλιματική ουδετερότητα. Να καταγραφούν και αξιολογηθούν οι δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν μέσω συνεργατικής τους προσέγγισης”.

Διευκρινίζεται ότι ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος συμφώνησε στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας, με το οποίο να εκφράζεται η πρόθεση όλων: “Να αυξήσουν την φιλοδοξία τους για βιώσιμη αστική ανάπτυξη και επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας, χωρίς από τούτο να απορρέει κάποια νομική ή οικονομική δέσμευση. Να αξιοποιηθεί από κοινού η ετικέτα συμμετοχής του Δήμου Καλαμάτας στην Αποστολή της ΕΕ για την κλιματική ουδετερότητα και να οργανωθεί μια ολιστική παρέμβαση, στη βάση ενός φιλόδοξου και οραματικού σχεδίου, που θα ενσωματώνει νέες τεχνολογίες για την εφαρμογή καινοτόμων δράσεων, με περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο”.