Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 10:43

Εγκριση δαπανών για τον εορτασμό της Υπαπαντής - Συζήτηση για αλλαγές στον τρόπο εορτασμού

Γράφτηκε από τον
Εγκριση δαπανών για τον εορτασμό της Υπαπαντής - Συζήτηση για αλλαγές στον τρόπο εορτασμού

 

Δαπάνες συνολικού ποσού 2.400 ευρώ για τον εορτασμό της Υπαπαντής του Χριστού στις 2 Φεβρουαρίου, που θα περιλαμβάνει το καθιερωμένο γεύμα με μόλις 60 άτομα όμως, ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών επανέφεραν το θέμα της αλλαγής του τρόπου εορτασμού της Υπαπαντής, για το οποίο είχε συμφωνήσει παλιότερα ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου Σαράντου Μαρινάκη, με τα μέχρι τώρα δεδομένα  προβλέπεται να τελεστεί στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής πολυαρχιερατική θεία λειτουργία και λιτάνευση της ιερής εικόνας, με τη συμμετοχή αρχιερέων, επισήμων και πλήθους πιστών από τη Μεσσηνία και ολόκληρη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο του εορτασμού, ο Δήμος Καλαμάτας θα διοργανώσει γεύμα προς τιμήν των επισήμων, με τη συμμετοχή έως 60 ατόμων τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επίσης, θα απαιτηθούν δαπάνες για ανθοστολισμό της αίθουσας του ιστορικού Δημαρχείου, του νέου Δημαρχείου και του χώρου παράθεσης του γεύματος, καθώς και δαπάνες για προσφορά καφέ με τα συνοδευτικά του, στο χώρο του ιστορικού Δημαρχείου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία μνεία για συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων των μειοψηφιών και παρατήρησε πως “δεν είναι για το γεύμα, αλλά για την αποκατάσταση της θεσμικής τάξης”.

Ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης υπενθύμισε ότι “είχαμε προτείνει να αλλάξει ο τρόπος εορτασμού της Υπαπαντής, να σταματήσει το γεύμα με 200 - 300 ανθρώπους και είχε συμφωνήσει ο δήμαρχος για κάτι διαφορετικό”. Ρώτησε “τι θα αλλάξει στον εορτασμό” και παρατήρησε πως “θεσμικά η πόλη και η αντιπολίτευση πρέπει να έχουν μία θέση στο γεύμα”.

Ο σύμβουλος της παράταξης της Μαρίας Οικονομάκου Λεωνίδας Λιάππας υπενθύμισε πως “είχατε πει να αλλάξει ο εορτασμός της Υπαπαντής” και αναρωτήθηκε “ποιους θα αποκλείσετε και ποιους θα βάλετε με τόσο λίγα άτομα;”.

Ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης, αφού ανέφερε ότι “ξέρουμε ποιοι... έμπαιναν και τι εκπροσωπούσαν”, είπε πως “θα είναι ιεράρχες, πολιτικά πρόσωπα” προσθέτοντας: “Δεν ξέρω ποιο είναι το ακριβές πρωτόκολλο και ποιοι θα είναι”.

Γ.Σ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER