Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 08:09

Καλαμάτα: Κλείνει από αύριο τμήμα της Αναγνωσταρά για να ξεκινήσουν τα έργα

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Κλείνει από αύριο τμήμα της Αναγνωσταρά για να ξεκινήσουν τα έργα

 

Διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάθμευσης στην οδό Αναγνωσταρά, μεταξύ Κολοκοτρώνη και 23ης Μαρτίου θα ισχύει από αύριο, με την ελπίδα να ξεκινήσει επιτέλους το πολύπαθο έργο της ανάπλασης της οδού.

Τις συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και σύμφωνα με την ανακοίνωση θα ισχύουν έως τις 8 Μαρτίου, δηλαδή για 6 εβδομάδες, που εκτιμάται ότι απαιτούνται για την ολοκλήρωση της α’ φάσης του έργου.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας και η ανάδοχος κοινοπραξία του έργου υποχρεούνται να τοποθετούν και να συντηρούν την απαιτούμενη οδική σήμανση, ήτοι σήμανση των αδιεξόδων των οδών Πολυβίου και Αναπλιώτη, στις διασταυρώσεις με την οδό Σφακτηρίας και ομοίως της οδού Βαλτετσίου, στη διασταύρωση με την Αγίου Νικολάου, καθώς και για τη λήψη όλων των μέτρων για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακείμενες οδούς με εξαίρεση τα οχήματα άμεσης επέμβασης της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας για τη διευθέτηση κυκλοφορίας - σήμανσης εκτελούμενων εργασιών, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο - “γεφύρι της Αρτας” για την ανάπλαση της οδού Αναγνωσταρά, οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε 3 φάσεις:

“1) Φάση Α’ (τμήμα από Κολοκοτρώνη έως 23ης Μαρτίου): Στη φάση Α’ πραγματοποιούνται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας. Η συνολική χρονική διάρκεια της φάσης Α’ εκτιμάται 6 εβδομάδες. 2) Φάση B’ (τμήμα από Καίσαρη έως Κολοκοτρώνη): Στη φάση Β’ πραγματοποιείται απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης στην οδό Αναγνωσταρά, μεταξύ των οδών Καίσαρη και Κολοκοτρώνη, σήμανση ως αδιεξόδου της οδού Σκρα στη διασταύρωση με την οδό Αγ. Νικολάου και της οδού Πανταζοπούλου στη διασταύρωση με την οδό Αριστοδήμου, με εφαρμογή της κατάλληλης σήμανσης από τον ανάδοχο. Η συνολική χρονική διάρκεια της φάσης Β’ εκτιμάται στις 5 εβδομάδες. 3) Φάση Γ’ (τμήμα από Βαλαωρίτου έως Καίσαρη): Στη φάση Γ’ πραγματοποιείται απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης στην οδό Αναγνωσταρά, μεταξύ των οδών Βαλαωρίτου και Καίσαρη, σήμανση ως αδιεξόδου της οδού Παπαδοπούλου στη διασταύρωση με την οδό Αριστοδήμου και απαγόρευση αριστερής στροφής από την οδό Αριστομένους στην οδό Βαλαωρίτου, με εφαρμογή της κατάλληλης σήμανσης από τον ανάδοχο. Η συνολική χρονική διάρκεια της φάσης Γ’ εκτιμάται στις 5 εβδομάδες”.

Ακόμα, να θυμίσουμε ότι στο έργο ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου, το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, ανάδοχος είναι η κοινοπραξία Γιάννης Ηλιόπουλος - Ηλίας Ξυδέας με έκπτωση 47,23%, η προθεσμία υλοποίησής του είναι 240 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο κι αναμενόταν αρχικά να ξεκινήσει πριν (το Μάρτιο) ή μετά το Πάσχα (το Μάιο) του 2021.

 

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER