Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 22:05

Μικροπροβλήματα από πτώσεις δέντρων στον Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Μικροπροβλήματα από πτώσεις δέντρων στον Δήμο Καλαμάτας

Μικροπροβλήματα, κυρίως πτώσεις δέντρων, σημειώθηκαν από την κακοκαιρία στο Δήμο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, επί ποδός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κακοκαιρίας βρίσκονταν οι υπηρεσίες υπό το συντονισμό των αντιδημάρχων Γιάννη Ζαφειρόπουλου, Αναστάση Σκοπετέα και Δημήτρη Μαστραγγελόπουλου.

Οι ζημιές που καταγράφηκαν στο Δήμο Καλαμάτας προκλήθηκαν από τους ισχυρούς βόρειους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, αντιμετωπίστηκαν άμεσα και ήταν οι εξής:

Στην οδό Λακωνικής σημειώθηκε σήμερα πτώση ηλεκτροφόρων καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ. Στην οδό Καλλιπατείρας παρασύρθηκε στέγη οικίας. Στην οδό Χρήστου Μαλαπάνη ξεριζώθηκε μια ακακία. Στο πάρκο Νέδοντος, στο ύψος της Σόλωνος, έσπασαν κλαδιά ευκαλύπτου. Στο 4ο Γυμνάσιο ξεριζώθηκε ένα πεύκο. Στη γέφυρα της Αθηνών έσπασαν κλαδιά από πεύκο. Στη νησίδα Αριστοτέλους και Ακρίτα ξεριζώθηκε μια χαρουπιά. Θράκης και Υδρας ξεριζώθηκε ένας καλλιστήμονας, ενώ έσπασαν κλαδιά από δέντρα και σε μερικές ακόμη οδούς.

Ακόμα, με βάση την ίδια ενημέρωση: Στη Βέργα το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος η οποία αποκαταστάθηκε σήμερα το πρωί. Στη Σπερχογεία κόπηκε καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ. Στη Θουρία κόπηκε το ρεύμα στο Νηπιαγωγείο, ενώ έπεσαν σπασμένα κλαδιά από δέντρα τα οποία θα καθαριστούν την Τετάρτη που θα κοπάσει ο άνεμος.

Η εθνική οδός Καλαμάτα – Σπάρτη, μέσω Ταϋγέτου, είναι ανοιχτή και η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς αλυσίδες.

Σε μεγάλο τμήμα δημοτικών οδών της περιοχής Αλαγονίας, ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Καζάκος με το κατάλληλο όχημα έριξε αλάτι για την αποφυγή δημιουργίας πάγου στο οδόστρωμα. Στην περιοχή των Πηγών έπεσε βράχος που όμως δεν προξένησε σημαντικές ζημιές.

Χαμηλή χιονόπτωση σημειώθηκε στην Πολιανή, που δεν δημιούργησε προβλήματα και δεν χρειάστηκε κάποια παρέμβαση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER