Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 16:00

Δήμος Καλαμάτας: Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων

Δήμος Καλαμάτας: Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων

Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων πρόκειται να εκπονήσει ο Δήμος Καλαμάτας, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Σε πρόσφατη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή αποδέχθηκε τους όρους της πρόσκλησης και ενέκρινε την υποβολή πρότασης του δήμου για ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2021” του Πράσινου Ταμείου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, ποσού 59.520 ευρώ με τον ΦΠΑ.

Στη σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας επισημαίνεται ότι “στην πόλη της Καλαμάτας δεν έχει ολοκληρωθεί και υλοποιηθεί ο υφιστάμενος σχεδιασμός, δεδομένου ότι παραμένουν αδιάνοικτα τμήματα οδών βασικών αξόνων, και δεν έχουν εξασφαλιστεί κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται για την εκπόνηση πράξεων αναλογισμού και πράξεων εφαρμογής, αλλά και της αδυναμίας καταβολής από τον δήμο αποζημιώσεων λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Συνέπεια αυτού είναι πολλοί ιδιοκτήτες να καταφεύγουν στα δικαστήρια και να επιτυγχάνουν άρση της δέσμευσης της ιδιοκτησίας τους, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμοι κοινόχρηστοι χώροι για την υλοποίηση και εφαρμογή του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης.

Με την υλοποίηση όμως του πολεοδομικού σχεδιασμού επιτυγχάνεται η εξασφάλιση υποδομών (χώροι αναψυχής, αθλητισμού, παιδικών χαρών, χώροι πρασίνου, βρεφονηπιακών σταθμών, νηπιαγωγείων, σχολείων κλπ.) σε επίπεδο γειτονιάς και περιορίζονται στο ελάχιστο οι ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων με χρήση αυτοκίνητου, μειώνονται οι αποστάσεις προς το κέντρο της πόλης, δίνεται η δυνατότητα διαμόρφωσης πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, λωρίδων μετακίνησης ΑΜΕΑ. Με τις διανοίξεις των οδών στο σχέδιο του 1905, μειώνονται οι απαραίτητες απαιτούμενες διαδρομές με χρήση αυτοκινήτου η άλλου μέσου που σήμερα εμποδίζονται από τα αδιάνοικτα τμήματα και εξασφαλίζονται βασικοί άξονες κυκλοφορίας μέσα στην πόλη κατά μήκος βορά - νότου και ανατολής - δύσης. Προς τον σκοπό αυτό κρίνεται απαραίτητο και προτείνεται η εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου για τη διάνοιξη οδών και την διαμόρφωση των προβλεπόμενων από το σχέδιο κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, τόσο σε περιοχές επέκτασης του σχεδίου πόλης όσο και σε περιοχές του ρυμοτομικού σχεδίου 1905, με ιεράρχηση και κατηγοριοποίηση των τμημάτων που πρέπει να προηγηθούν”.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ

Αναφέρεται, ακόμα, ότι “κάθε πρόταση που υποβάλλεται, αξιολογείται άμεσα χωρίς να απαιτείται να παρέλθει η προθεσμία υποβολής. Εφόσον πληρούν το σύνολο των κριτηρίων αξιολόγησης επί ποινή αποκλεισμού, τα έργα εντάσσονται, βάσει του προϋπολογισμού τους. Στο Επιχειρησιακό Σχέδιο (ΕΣΕΚΚ) καταγράφονται, ανά δήμο ή δημοτική ενότητα ή δημοτική κοινότητα, όλοι οι χαρακτηρισμένοι από το σχέδιο πόλης κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι. Καταγράφεται η θεσμοθετημένη κατάσταση, κατατάσσονται σε μια από τις κατηγορίες, όπως ορίζει η παρ. 2 του άρθρου 92 του ν. 4759/2020 και ιεραρχείται η απόκτησή τους με βάση την αναγκαιότητά τους για τον ευρύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό του οικείου δήμου, δημοτικής ενότητας ή δημοτικής κοινότητας, όπως ορίζει η παρ. 5 του άρθρου 92 του ν. 4759/2020. Για κάθε δήμο προβλέπεται η υποβολή μιας πρότασης για την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου εντός των διοικητικών τους ορίων”.

Απαντώντας σε ερώτηση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Κανάκη, ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης εξήγησε ότι “το Επιχειρησιακό που θα συνταχθεί θα είναι ένα επίσημο έγγραφο σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Κατά βάση θα είναι σε ηλεκτρονική μορφή επάνω σε ένα GIS χάρτη στον οποίον θα αποτυπωθούν όλοι οι αναγκαίοι προς απαλλοτρίωση, ας το πούμε έτσι, οι αναγκαίοι προς απόκτηση κοινόχρηστοι χώροι είτε είναι του Σχεδίου 905, είτε είναι των πράξεων εφαρμογής, και θα υπάρχει ένας μπούσουλας, θα δημιουργηθεί δηλαδή ένα αποθετήριο, ένα εργαλείο το οποίο θα κατευθύνει εμάς για το τι και το πώς θα οργανώσουμε τις παρεμβάσεις μας για την απόκτηση αυτών των χώρων, είτε αφορούν πράξη εφαρμογής, είτε πράξη αναλογισμού, που είναι διαφορετικές οι αποζημιώσεις στη μία και στην άλλη περίπτωση”.

Απάντησε, επίσης, ότι η εκπόνηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου θα γίνει με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, “με διαγωνιστική διαδικασία, αλλά άλλης μορφής και όχι με ανοιχτό διαγωνισμό”.

Γ.Σ.