Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 08:25

Bαρύ κλίμα στην ενδοπαραταξιακή συνεδρίαση: Ο Κόλλιας δεν απαντά αν θα είναι υποψήφιος

Γράφτηκε από τον

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αλλαγών στις θέσεις των προέδρων των νομικών προσώπων και ίσως των αντιδημάρχων ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, στην ενδοπαραταξιακή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα Φιλιατρά.

Στο δήμαρχο τέθηκε από συμβούλους του και το ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, με τον ίδιο να μην απαντά ευθέως, σημειώνοντας ωστόσο ότι η απάντησή του θα είναι έγκαιρη.

Η συνεδρίαση έγινε σε βαρύ κλίμα, με έντονη κριτική από πολλούς συμβούλους, χωρίς να υπάρξουν υψηλοί τόνοι και έντονες αντιπαραθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από αρκετούς επισημάνθηκε η άσχημη εικόνα που παρουσιάζει η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας. Ολα αυτά φυσικά ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών -που όπως όλα δείχνουν θα γίνουν σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης φαίνεται να επικεντρώθηκε στην πορεία του δήμου και κατά συνέπεια της δημοτικής ομάδας. Σύμβουλοι άσκησαν κριτική στις επιλογές του δημάρχου, όχι τόσο όσον αφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά κυρίως στο ότι στις αρχές του χρόνου δεν τόλμησε σημαντικές αλλαγές ώστε να αλλάξει το κλίμα της παράταξης αλλά και της εικόνας που εκπέμπει προς τα έξω -καθώς φαίνεται να επισημάνθηκε ότι τα μηνύματα που λαμβάνονται από μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας είναι αρνητικά.

Αν και από κάποιους τονίστηκε ότι ενδεχόμενες αλλαγές στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο θα ήταν άκαιρες και χωρίς αποτέλεσμα, δεν έλειψαν και οι απόψεις πως κάποιες αλλαγές θα μπορούσαν να έχουν θετικό αντίκτυπο. Πάντως ο δήμαρχος με την τοποθέτησή του όπως μάθαμε, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγών σε πρόσωπα, τονίζοντας πως είναι κάτι που θα το σκεφτεί.

Ωστόσο σημαντικές αλλαγές στην παρούσα φάση μάλλον θα πρέπει να αποκλείονται -και αναφερόμαστε σε επίπεδο αντιδημάρχων. Ετσι οι πιθανότερες αλλαγές, αν γίνουν, θα είναι σε επίπεδο προέδρων στο νομικό πρόσωπο και την κοινωφελή επιχείρηση, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι κενή έχει μείνει και μια θέση αντιδημάρχου.

Κ.Μπ.