Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 08:13

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου στη Δυτική Μάνη

 

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου του 1821 διοργανώνει από αυτό το Σαββατοκύριακο ο Δήμος Δυτικής Μάνης.

Συγκεκριμένα, αύριο Κυριακή στην Καρδαμύλη, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο στις 6.30 μ.μ. ξεκινά εκδήλωση με θέμα «Η γυναικεία ποίηση και η τέχνη του διαλόγου στη Μάνη». Σε αυτή συμμετέχουν η καθηγήτρια πανεπιστημίου Νάντια Σερεμετάκη, η ερμηνεύτρια Μαρίζα Κωχ και μουσικοί από το Ωδείο Καλαμάτας.

Την Τρίτη στην Καρδαμύλη από τις 3.30 μ.μ. θα γίνει αναπαράσταση της απόφασης

των Καπεταναίων της Μάνης για την έναρξη του Αγώνα. Συμβολικά έχει οργανωθεί  ποδηλατική σύνδεση Καλαμάτας (Ναός Αγίων Αποστόλων) - Καρδαμύλης (Πλατεία Ηρώων), με τερματισμό στην Καρδαμύλη λίγο πριν στις 3.30 μ.μ. Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, στην Πλατεία της Καρδαμύλης, θα γίνει έκθεση πολεμικού  υλικού του ’21, από τη συλλογή του Σπύρου Κατσίρα τους “Ελληνομνήμονες”.

Την Πέμπτη στην Αρεόπολη, ο Δήμος Δυτικής Μάνης θα συμμετάσχει στις εκεί εορταστικές εκδηλώσεις για το 1821. Το Σάββατο 19 Μαρτίου στη Νέα Επίδαυρο, ο δήμαρχος Δ. Γιαννημάρας θα δώσει το “παρών” στις εορταστικές εκδηλώσεις

για την επέτειο των 200 χρόνων από την Α΄ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων, με τοποθέτηση και γραπτό υπόμνημα με θέμα «Η επικαιροποίηση της ανάγκης της πολιτικής ελευθερίας και η ανάδειξή της ως θεμελιώδη αξία  στη ζωή μας».

Τέλος, την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις Κιτριές το πρόγραμμα κλείνει με εορταστική εκδήλωση για το ’21, με δοξολογία, ομιλία από τον εκπαιδευτικό Δημήτριο Γιαννέα και ποιήματα από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου.