Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 08:47

Εγκρίθηκε το ΣΒΑΚ Δήμου Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Ομόθυμη ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης την περασμένη

Τετάρτη για την έγκριση και παραλαβή του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Μεσσήνης.

Το Σώμα ενέκρινε τα μέτρα αστικής κινητικότητας στη Μεσσήνη που θα καθορίσουν το πώς θα εξελιχθεί η πόλη τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τις δράσεις που έχει προτείνει το μελετητικό γραφείο σχετικά με τις μετακινήσεις των δημοτών.

Πάντως οι μειοψηφίες και ειδικότερα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Τσερπές τοποθετήθηκε υπέρ της παραμονής της σιδηροδρομικής γραμμής, ευχόμενος να μην επηρεαστεί από την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Θυμίζουμε ότι στο ΣΒΑΚ εμπεριέχεται πρόταση επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμάτα - Μεσσήνη - ΑΤΕΙ.

Ο κ. Τσερπές τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη ενός προαστιακού σιδηροδρόμου όπως συμβαίνει και στην Πάτρα, που μελλοντικά θα μπορούσε να επεκτείνει τα δρομολόγιά της μέχρι και την Κυπαρισσία.

Τις προσπάθειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής για αξιοποίηση του σιδηροδρόμου και επέκταση της γραμμής μέχρι την Μπούκα υπενθύμισε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσώνης, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λάσκαρης μίλησε για την ανάγκη επέκτασης των ποδηλατόδρομων μέσα στην πόλη της Μεσσήνης σε γειτονιές “γκέτο”.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Κοτταρίδης υπενθύμισε ότι θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για να συζητηθεί ξανά το ζήτημα της ελεγχόμενης στάθμευσης μέσα στην πόλη της Μεσσήνης, που όπως είπε δεν εξυπηρετεί, ενώ δεν γίνονται και επαρκείς έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία.

Ν.Κ.