Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 20:27

Υποβολή πρότασης για αναπλάσεις 9,5 εκ ευρώ στο κέντρο της Καλαμάτας – Καταψήφισαν οι μειοψηφίες

Γράφτηκε από τον
Υποβολή πρότασης για αναπλάσεις 9,5 εκ ευρώ στο κέντρο της Καλαμάτας – Καταψήφισαν οι μειοψηφίες

 

Την υποβολή φακέλου υποψηφιότητας του Δήμου Καλαμάτας στο πλαίσιο πρόσκλησης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για αστικές αναπλάσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, με χρηματοδότηση 9,5 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενέκρινε χθες κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, παρουσία του δημάρχου.

Οι μειοψηφίες καταψήφισαν, γιατί δεν υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη και δεν έγινε διαβούλευση, διαφωνώντας με τη fast truck διαδικασία.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος μίλησε για ταχύτητα και ωριμότητα του δήμου, για fast truck διαδικασίες, καθώς 8 Απριλίου πρέπει να υποβληθεί ο φάκελος και 6 Μαΐου πρέπει να είναι έτοιμες μελέτες και αδειοδοτήσεις. “Είδαμε μπροστά μας μια ευκαιρία να διεκδικήσουμε χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης”, παρατήρησε κι επεσήμανε ότι συνολικά 150 στρέμματα μαζί με την Ανατολική Πόλη θα γίνουν τα επόμενα χρόνια και “θα περιμέναμε να ακούσουμε καλή επιτυχία”. Κι έκανε λόγο για αναπτυξιακό πρόσημο και ανταποδοτικά χρήματα για την ανάπτυξη της πόλης.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης είπε ότι “είναι πολλά τα χρήματα που δίνει το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι μεγάλο το διακύβευμα” κι ενημέρωσε πως θα γίνουν παρεμβάσεις σε 5 περίπου χιλιόμετρα και 38 στρέμματα. Αναφέρθηκε στο φυσικό αντικείμενο και είπε για βιοκλιματικά και ψυχρά υλικά, για έξυπνα παγκάκια με Wi-Fi, με πρίζες για φόρτιση, για έξυπνες διαβάσεις με αισθητήρες για αποτροπή στάθμευσης σε κρίσιμα σημεία και δύο έξυπνα ηλιακά δέντρα με μικρά φωτοβολταϊκά.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος μίλησε για “μελέτη που βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο, καθώς δεν υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη. Είναι μελέτη σηματοδότησης”. Παρατήρησε ότι είναι “μελέτη που δείχνει πρόχειρα στοιχεία, ανακολουθίες και παραπληροφόρηση” και ενδεικτικά κατέγραψε πως αναφέρει δίκτυο ποδηλατόδρομων που δεν υπάρχει. “Οταν κάνουμε κανόνα το ΣΒΑΚ, το επιλέγουμε στο σύνολό του, όπως μας συμφέρει”, επεσήμανε προς τα στελέχη της δημοτικής αρχής.

Ο σύμβουλος του “Πρότυπου Δήμου” Γιώργος Σωφρονάς προσυπέγραψε όσα είπε ο κ. Κοσμόπουλος και παρατήρησε ότι “όταν σχεδιάζεις το μέλλον με διαδικασίες fast truck θα κάνεις λάθος. Διαβούλευση δεν υπήρξε”. Και προέτρεψε τον δήμαρχο “να τα καταφέρουμε και στο Ανοιχτό Θέατρο και στις τουαλέτες στο Στάδιο”.

Ο σύμβουλος της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Λεωνίδας Λιάππας είπε πως “έχει γίνει σχοινί - κορδόνι από τη δημοτική αρχή αυτό με τις διαδικασίες fast truck” και παρατήρησε: “Δεν έχουν γνώση οι πολίτες των περιοχών που γίνονται οι παρεμβάσεις. Μικραίνει πολύ το οδόστρωμα στην οδό Μακεδονίας που αποτελεί μία από τις πιο βασικές εξόδους της πόλης. Κόβονται 112 θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης χωρίς αναπλήρωση”.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας ενημέρωσε για την ομόφωνα θετική απόφαση της κοινότητας, “γιατί έρχονται χρήματα που αφορούν το μέλλον της πόλης”. Και κατέγραψε ερωτηματικά για θέματα που αφορούν τον τρόπο ζωής των κεντρικών σημείων, για δρόμους που συγκεντρώνουν ιατρικές υπηρεσίες και για πρόβλημα προσέγγισης ποδηλάτων από την περιφέρεια στο κέντρο.

Ο πολιτικός μηχανικός - ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Βασίλης Κουτραφούρης μίλησε για παρεμβάσεις συμβατές με την α’ φάση του ΣΒΑΚ, είπε ότι δεν αλλάζουν οι λωρίδες κυκλοφορίας στη Μακεδονίας και παρατήρησε πως “το ΣΒΑΚ δεν προβλέπει αμιγή δημιουργία ποδηλατόδρομων. Κανονικοποιείται, οργανώνεται η στάθμευση”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER