Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 07:52

Επαναδημοπράτηση του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Το έργο ολοκλήρωσης της κατασκευής του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας επαναδημοπρατεί ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου πρόκειται να εγκρίνει την κατάρτιση των όρων και τη σύνταξη της διακήρυξης της νέας ανοιχτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ, για την επιλογή αναδόχου.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.270.000 ευρώ, με πηγή χρηματοδότησης το ΕΣΠΑ 2014-2020 (651.366,84 ευρώ) και δημοτικούς πόρους (618.633,16 ευρώ). Η προθεσμία υλοποίησής του είναι 300 ημέρες, δηλαδή με το πιο αισιόδοξο σενάριο το Ανοιχτό Θέατρο μπορεί να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2023.

Το έργο της ολοκλήρωσης περιλαμβάνει την κατασκευή μεταλλικής κερκίδας χωρητικότητας 2.000 ατόμων περίπου, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου συμπεριλαμβανομένων των εργασιών διαμόρφωσης πρασίνου και αποχέτευσης ομβρίων, συμπληρωματικές εργασίες εντός των ήδη κατασκευασμένων κτηριακών εγκαταστάσεων και βοηθητικών χώρων, καθώς και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Με την προηγούμενη εργολαβία κατασκευάστηκαν η κερκίδα από οπλισμένο σκυρόδεμα, οι κτηριακές εγκαταστάσεις (καμαρίνια καλλιτεχνών, WC κοινού, κυλικείο) και οι βοηθητικοί χώροι, οι κατασκευές για την προσβασιμότητα ΑμεΑ, η δαπεδόστρωση των διευρυμένων πεζοδρομίων και τμήμα περίφραξης του χώρου.

Στην εισήγηση, όσον αφορά τη σκοπιμότητα του έργου, αναφέρεται ότι η ανέγερση του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας θα συντελέσει στη δημιουργία ενός χώρου πολιτισμού που θα φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις, ο οποίος θα αποτελέσει έναν μοναδικό πόλο έλξης για τους δημότες και γενικά θα αναβαθμίσει το τουριστικό κεφάλαιο της πόλης. Επιπρόσθετα, θα παρέχει στους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς τη δυνατότητα να οργανώνουν και να φιλοξενούν θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα υψηλών προδιαγραφών.