Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 11:41

Καλαμάτα: Βολές από αντιπολίτευση για μετακινήσεις υπαλλήλων

Γράφτηκε από τον

Το θέμα για τη μετακίνηση-“ξήλωμα” της μέχρι πρότινος διευθύντριας Οικονομικών Γεωργίας Ηλιοπούλου και τις άλλες μετακινήσεις που περιλήφθηκαν στην ίδια απόφαση τέθηκε ξανά από επικεφαλής των μειοψηφιών, με επικρίσεις κατά του δημάρχου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας προχθές Δευτέρα.

Την αφορμή για την επαναφορά του θέματος την έδωσε η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Σωματείου Υπαλλήλων ΟΤΑ Μεσσηνίας που καταλόγισε σκοπιμότητα στις αποφάσεις αλλαγών του δημάρχου.
“Οσα μας είπατε για τη διευθύντρια δεν μας έπεισαν” ανέφερε ο Βασίλης Κοσμόπουλος και μεταξύ άλλων παρατήρησε: “Γιατί δεν ρωτήσατε τη Νομική Υπηρεσία του δήμου, γιατί τέτοια απαξία; Το σωματείο έρχεται και λέει ότι θα έπρεπε να μετακινηθεί αρχαιότερη υπάλληλος, για να επιτευχθεί ο στόχος σας. Εμείς κρίνουμε την όποια μεθόδευση. Διολισθαίνετε διαρκώς σε πιο αυταρχική διοίκηση”.
Ο Βασίλης Τζαμουράνης ανέφερε πως “το σωματείο λέει ότι οι μετακινήσεις δεν είναι στο πνεύμα και στο κλίμα που δηλώσατε”. Παρατήρησε ότι “μετακινείτε μια υπάλληλο από θέση σε θέση κάθε χρόνο” και έκανε λόγο για επιλεγμένες μετακινήσεις “για να την αποκλείσετε να διεκδικήσει τη θέση διευθυντή”.
Ο δήμαρχος απάντησε ότι “οι μετακινήσεις γίνονται με γνώμονα την καλύτερη λειτουργία του δήμου”. Ανέφερε πως “ποτέ δεν είπαμε κακή κουβέντα για τη διευθύντρια” και υποστήριξε ότι “κανείς δεν έχει παντρευτεί καμία θέση. Καθετί χρειάζεται ανανέωση”.