Σάββατο, 23 Απριλίου 2022 21:04

Παραμένει το πρόβλημα των ομβρίων σε δρόμους της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Παραμένει το πρόβλημα των ομβρίων σε δρόμους της Καλαμάτας

 

Τα σοβαρά προβλήματα και τις αδυναμίες του δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων στην Καλαμάτα ανέδειξε η τελευταία έντονη βροχόπτωση της Μεγάλης Δευτέρας.

Τα προβλήματα αυτά παρουσιάστηκαν λίγες ώρες αργότερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με ερώτηση - παρέμβαση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Κανάκη.

“Η πόλη μετατράπηκε σε Αμαζόνιο” σχολίασε ο κ. Κανάκης και ενημέρωσε για τα προβλήματα που σημειώθηκαν σε περιοχές όπου έχουν γίνει έργα ανάπλασης, όπως Ιατροπούλου και Σιδηροδρομικού Σταθμού, και στη Φαρών από Κρήτης έως Ναυαρίνου.

“Τι έχει γίνει λάθος; Πού οφείλονται;” ρώτησε ο σύμβουλος. Εκτίμησε ότι “δεν γίνεται να φταίνε μόνο η ισχυρή βροχόπτωση και τα ακραία φαινόμενα μισής ώρας” και ζήτησε “να μην παρατηρηθούν αντίστοιχα φαινόμενα στις νέες αναπλάσεις”.

Απαντώντας ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είπε ότι “με μικρές παρεμβάσεις αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα σε Φραντζή και Σιδηροδρομικού Σταθμού” και παραδέχθηκε πως “θέλει ακόμα παρεμβάσεις η Σιδ. Σταθμού”.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο δήμος αναζητεί χρηματοδότηση για το σημαντικό έργο απορροής ομβρίων στην πόλη, που μέσω της οδού Ευριπίδου θα μαζεύει τα νερά από Φαρών και Ακρίτα και θα τα οδηγεί στη θάλασσα, στο σημείο εκβολής του αγωγού ομβρίων της Ηρώων.

Γ.Σ.


NEWSLETTER