Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 09:03

Καλαμάτα: 112 θέσεις στάθμευσης θα χαθούν από τις αναπλάσεις

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: 112 θέσεις στάθμευσης θα χαθούν από τις αναπλάσεις

 

Εκατόν δώδεκα θέσεις στάθμευσης από τις νόμιμες που υπάρχουν σήμερα, θα χαθούν με το έργο ολοκληρωμένων παρεμβάσεων αστικών αναπλάσεων και αναβάθμισης του κεντρικού τομέα της πόλης, προϋπολογισμού 9,5 εκ. ευρώ περίπου, που διεκδικεί να υλοποιήσει ο Δήμος Καλαμάτας με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με τη μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που ενέκρινε οριακά με 22 θετικές ψήφους το Δημοτικό Συμβούλιο το μεσημέρι της Δευτέρας, από τις συνολικά 444 νόμιμες προσφερόμενες θέσεις στις οδούς όπου θα γίνουν οι παρεμβάσεις, θα μείνουν 332. Με τα δεδομένα αυτά το σοβαρό πρόβλημα της στάθμευσης που προκαλείται από τις αναπλάσεις στις οδούς Αναγνωσταρά, Κολοκοτρώνη και στην πλατεία Υπαπαντής, αναμένεται να επιδεινωθεί.

Η μεγαλύτερη απώλεια θέσεων είναι στις οδούς Ψαρών 23, Αριστοδήμου 21, Κλαδά 17.

Ακόμα, θέσεις θα χαθούν στις οδούς Μακεδονίας 9, Μητροπέτροβα 9, Νέδοντος 7, Γιατράκου 6, Λυκούργου Σκιά 5, Φραντζή 3, Χρυσάνθου Παγώνη 3, Γεωργούλη 2, Σιδηροδρομικού Σταθμού 1.

Αντίθετα, θα προκύψουν 3 νέες θέσεις, 2 στη Βασ. Ολγας και 1 στη Βασ. Σοφίας.

 

ΟΔΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Να υπενθυμίσουμε ότι οι οδοί παρέμβασης είναι: Κλαδά, μεταξύ Αθηνών και Αρτέμιδος. Φραντζή. Αριστοδήμου, μεταξύ Καίσαρη και Βασ. Κωνσταντίνου. Πολυχάρους, μεταξύ Αναγνωσταρά και Αριστοδήμου. Κ. Γεωργούλη, μεταξύ Αριστομένους και Αριστοδήμου. Βασ. Ολγας και Βασ. Σοφίας, μεταξύ Αριστομένους και Αριστοδήμου. Βαλαωρίτου, μεταξύ Ανδρέα Σκιά και Αριστομένους. Ανδρέα Σκιά, μεταξύ Βασ. Γεωργίου και Βαλαωρίτου. Ψαρών, μεταξύ Ξενοφώντος και Μακεδονίας. Μακεδονίας, μεταξύ Αριστομένους και Νέδοντος. Δ. Παπαδοπούλου, μεταξύ Αναγνωσταρά και Αριστοδήμου. Λυκούργου Σκιά, μεταξύ Αριστοδήμου και Κανάρη. Σιδηροδρομικού Σταθμού. Γιατράκου, Χρυσάνθου Παγώνη, Μητροπέτροβα και Αντωνοπούλου. Κεφάλα. Νέδοντος, μεταξύ Κεφάλα και Κροντήρη.

 

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Σύμφωνα με τη μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, “τα γενικά χαρακτηριστικά της παρέμβασης περιλαμβάνουν τη δημιουργία προσπελάσιμων και ασφαλών πεζοδρομίων επαρκούς πλάτους και εξασφάλιση προσβασιμότητας σε εμποδιζόμενα άτομα ΑμεΑ (ράμπες και επαρκές πλάτος διέλευσης) και άτομα με δυσκολία στην όραση (όδευση τυφλών). Επίσης, προτείνεται η δημιουργία οργανωμένων ζωνών στάθμευσης κατά μήκος των οδών. Ανά συγκεκριμένο αριθμό θέσεων (5 έως 7 θέσεις) προβλέπεται η κατασκευή χώρου πρασίνου, ο οποίος αποτελεί διαπλάτυνση του πεζοδρομίου και βρίσκεται στην ίδια στάθμη με αυτό. Περιλαμβάνει καθιστικό και αποτελεί ένα σκιασμένο χώρο στάσης. Με τον τρόπο αυτό οι θέσεις στάθμευσης εναλλάσσονται με νησίδες πρασίνου και αποφεύγεται η δημιουργία μεγάλου μήκους σειρών σταθμευμένων οχημάτων κατά μήκος των οδών”.

 

ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ - ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ - ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ

Οσον αφορά τις παρεμβάσεις που προβλέπονται, να αναφέρουμε ενδεικτικά:

- Στην οδό Βαλαωρίτου (μεταξύ Ανδρέα Σκιά και Αριστομένους - συνέχεια του πεζόδρομου που έχει αφετηρία την πλατεία Ταξιαρχών), όπου υπάρχει πιάτσα ταξί, η οποία δεν φαίνεται και δεν υπολογίζεται: “Πρόκειται για μονόδρομο πλάτους που κυμαίνεται από 7,50μ. έως 8μ., έχει κατεύθυνση προς την οδό Αριστομένους. Προτείνεται η δημιουργία λωρίδας κίνησης οχημάτων πλάτους 3.50μ. και δαπεδόστρωση της οδού στο σύνολό της, με κυβόλιθους σε στάθμη -0,12μ. από αυτή των πεζοδρομίων. Το υπόλοιπο πλάτους 5μ. έως 5,50μ. να διατίθεται για τη δημιουργία πεζοδρομίων. Το όριο ταχύτητας καθορίζεται σε 30km/h”.

- Στην οδό Γεωργούλη: “Πρόκειται για μονόδρομο πλάτους που κυμαίνεται από 9,20μ. έως 10μ., έχει κατεύθυνση από την Αριστοδήμου προς Αριστομένους και παρόδια στάθμευση από τη δεξιά πλευρά της οδού. Προτείνεται η δημιουργία λωρίδας κίνησης οχημάτων πλάτους 3,20μ. και η οριοθέτηση παρόδιας ζώνης στάθμευσης πλάτους 2,20μ. από τη μία πλευρά, ενώ παράλληλα προτείνεται και η δαπεδόστρωση της οδού, με κυβόλιθους σε στάθμη 0,12μ. χαμηλότερα από το πεζοδρόμιο. Το υπόλοιπο τμήμα της οδού διατίθεται για τη δημιουργία πεζοδρομίων. Το όριο ταχύτητας καθορίζεται σε 30km/h με την κατάλληλη κατακόρυφη σήμανση. Μεταξύ των οδών Αναγνωσταρά και Αριστομένους διατηρείται ο χώρος στάσης-στάθμευσης των ΕΔΧ ταξί (πιάτσα) χωρητικότητας 4 θέσεων”.

- Στην οδό Αριστοδήμου: “Πρόκειται για μονόδρομο πλάτους 11μ. με κατεύθυνση από την Π. Καίσαρη προς Βασ. Κωνσταντίνου. Προτείνεται η δημιουργία λωρίδας κίνησης οχημάτων πλάτους 3,50μ. και η οριοθέτηση παρόδιας ζώνης στάθμευσης πλάτους 2,20μ. από τη μια πλευρά της οδού και όπου αυτό είναι εφικτό. Το υπόλοιπο τμήμα της οδού, πλάτους 5,50μ. θα διατεθεί για τη δημιουργία πεζοδρομίων. Τέλος προτείνεται η δαπεδόστρωση της οδού, με κυβόλιθους σε στάθμη 0,12μ. χαμηλότερα από το πεζοδρόμιο. Το όριο ταχύτητας καθορίζεται σε 30km/h, με την κατάλληλη κατακόρυφη σήμανση. Στις διασταυρώσεις των κάθετων οδών με την Αριστοδήμου προτείνεται η δημιουργία υπερυψωμένων διαβάσεων, όπου αυτό είναι εφικτό, για τη διευκόλυνση της κίνησης του πεζού. Η υπερύψωση καταλαμβάνει ολόκληρη την επιφάνεια της διασταύρωσης και εκτείνεται και στις διασταυρούμενες οδούς σε μήκος 6μ από τη γραμμή των ρυμοτομικών γραμμών των Ο.Τ. που υπάρχουν εκατέρωθεν”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER