Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 20:55

Κόντρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης για τις αποθήκες του πρώην ΑΣΟ

Γράφτηκε από την

 

Την πρόθεση απένταξης δρομολογημένου για δημοπράτηση έργου από την προηγούμενη δημοτική αρχή Τσώνη, για τη δημιουργία κέντρου πολιτισμού στις αποθήκες του πρώην ΑΣΟ στη Μεσσήνη, γνωστοποίησε ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη.

Μάλιστα, η παραδοχή του δημάρχου ότι ο δήμος θα κάνει αίτηση για την απένταξη του έργου, προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ, προκάλεσε όξυνση με τον τέως δήμαρχο Γ. Τσώνη. Λίγο νωρίτερα ο τ. δήμαρχος εφιστούσε την προσοχή της δημοτικής αρχής για τον κίνδυνο απένταξης ενταγμένων σε χρηματοδοτικά προγράμματα έργων που κλείνουν τριετία. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος αντέδρασε στις κατηγορίες του κ. Τσώνη για… ανικανότητα της δημοτικής αρχής να εξασφαλίσει χρηματοδότηση, προκειμένου να αποπερατωθεί το Φιλοσοφικό Κέντρο, οπότε -σύμφωνα με τον κ. Τσώνη- αναγκάστηκε να απεντάξει ένα άλλο πολιτιστικό έργο.

Πάντως, ο κ. Αθανασόπουλος αφού εμφατικά τόνισε πως κανένα έργο που είχε ενταχθεί προς χρηματοδότηση τα προηγούμενα χρόνια δεν αφέθηκε στο έλεος, ξεκαθάρισε στον κ. Τσώνη πως η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” των 2,6 εκατ. ευρώ για το Φιλοσοφικό Κέντρο δεν συνδέεται με τα πρώην κτήρια του ΑΣΟ, όπου σήμερα στεγάζεται το αμαξοστάσιο του δήμου. Επεσήμανε δε πως η δημιουργία πολιτιστικού κέντρου σε εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για άλλες ανάγκες δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί, γιατί η χρηματοδότηση προϋπέθετε μη ενεργούς χώρους.

Ν.Κ.