Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 22:12

Μπακούρος για τη διαχείριση αδέσποτων στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Μπακούρος για τη διαχείριση αδέσποτων στην Τριφυλία

Πάνω από 2.500 αδέσποτα έχει να διαχειριστεί ο Δήμος Τριφυλίας, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σωτήρη Μπακούρο. Σημειώνει πως ο Δήμος κάνει κάθε προσπάθεια στηρίζοντας τους φιλόζωους και τις φιλοζωικές οργανώσεις, χωρίς τους οποίους, όπως αναφέρει, το πρόβλημα θα ήταν τεράστιο αν όχι δυσεπίλυτο. Μάλιστα εξάρει την προσπάθεια που κάνουν και υπογραμμίζει πως λάθη μπορεί να γίνονται αλλά προσπαθούν να τα μειώσουν.

Ενώ επισημαίνει πως ο Δήμος έχει ήδη υποβάλει πρόταση για τη δημιουργία δημοτικού καταφυγίου.

Χαρακτηριστικά για το ζήτημα με τα αδέσποτα ο κ. Μπακούρος επισημαίνει: «Θα ήθελα να δηλώσω ότι η συνεργασία μου με τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους φιλόζωους είναι άψογη, εκείνο που θέλω να πω είναι ότι ο Δήμος δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδέσποτων που σε πληθυσμό σε όλη την Τριφυλία υπερβαίνουν τα 2.500 αδέσποτα. Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια χορηγώντας τροφές και κτηνιατρικές υπηρεσίες και υλικά στις φιλοζωικές οργανώσεις προκειμένου να κάνουν ενδιαιτήματα ζώων προκείμενου να έχουν καλές συνθήκες. Όλοι εμφορούμεθα από φιλοζωικά αισθήματα και όπως κατ επανάληψη έχω τονίσει αν δεν υπήρχαν οι φιλοζωικές οργανώσεις και οι φιλόζωοι το πρόβλημα θα ήταν τεράστιο για να μην πω δυσεπίλυτο.

Σε όλη αυτή τη δραστηριότητα ενδεχομένως να υπάρχουν κάποια παράπονα, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι ο Δήμος, ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος -που έχω τη ευθύνη - καταβάλει κάθε προσπάθεια. Ήδη έχουμε σε εξέλιξη μελέτη που έχει κατατεθεί στο υπουργείο και υπάρχει ο φάκελος να τον δει όποιος θέλει, για τη δημιουργία καταφυγίου δημοτικού προκειμένου να δώσουμε κάποιες σωστές λύσεις, σε ότι αφορά τις φιλοζωικές οργανώσεις και τις φιλοζωικές ανάγκες.

Κλείνοντας πάλι θέλω να εξάρω τον ρόλο των φιλόζωων και των φιλοζωικών οργανώσεων στην όλη προσπάθεια, λάθη γίνονται, αλλά προσπαθούμε να τα μειώσουμε στο ελάχιστο».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER