Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2022 09:05

Καλαμάτα: Καρκινοβατούν τα έργα σε Αναγνωσταρά και Υπαπαντή

Καλαμάτα: Καρκινοβατούν τα έργα σε Αναγνωσταρά και Υπαπαντή

 

Μπήκαμε στο καλοκαίρι και το έργο ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά, στο πρώτο τμήμα του (23ης Μαρτίου - Κολοκοτρώνη), όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά προχωράει με προκλητικά αργούς ρυθμούς και κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει.

Επαγγελματίες της περιοχής, όσοι έχουν απομείνει, αλλά και κάτοικοι, είναι οργισμένοι με την κατάσταση κι επικρίνουν τη δημοτική αρχή Καλαμάτας.

“Είμαστε στη 17η εβδομάδα και βλέπετε την κατάσταση”, μας επεσήμανε χαρακτηριστικά επαγγελματίας χθες, που δεν υπήρχε εργαζόμενος και δεν γινόταν κάποια εργασία. Μας θύμισε ότι όταν ξεκίνησαν οι εργασίες τον Φεβρουάριο, η δημοτική αρχή είχε ανακοινώσει ότι οι εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα θα ολοκληρώνονταν σε 6 εβδομάδες.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 12 Μαΐου ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις μας για την πορεία και την προοπτική σημαντικών έργων στην πόλη, είχε επισημάνει, μεταξύ άλλων, ότι “προέχει να ολοκληρωθεί το πρώτο τμήμα έως την Κολοκοτρώνη και μετά ο δήμος θα δει τι θα γίνει με το υπόλοιπο έργο, αν και πώς θα συνεχιστεί”.

Τα νέα ρολόγια ύδρευσης που αναμένονταν να μπουν στο υπό ανάπλαση τμήμα, μπήκαν από τον εργολάβο του έργου.

Οσον αφορά το έργο ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής ο δήμαρχος είχε αναφέρει ότι “ήδη προχωρά και μόλις σταματήσει ο εργολάβος τη Ναυαρίνου, τα συνεργεία του θα πέσουν - γιατί είναι ο ίδιος - στην Υπαπαντή”. Κι εκεί ο εργολάβος μετά από 3 εβδομάδες “κατάφερε” να ολοκληρώσει τα μάρμαρα στα σκαλιά της πλατείας και η εικόνα του εργοταξίου εξακολουθεί να απαξιώνει και να προσβάλει τον χώρο.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι άγνωστα παραμένουν το χρονοδιάγραμμα και η προοπτική ολοκλήρωσης του έργου ανάπλασης στην Κολοκοτρώνη, που περιλαμβάνει την πεζοδρόμηση της Σφακτηρίας και των άλλων στενών της περιοχής. Η παρέμβαση στην Κολοκοτρώνη αναμενόταν να ξεκινήσει στις αρχές του 2022, για να μη διαταραχθεί η εμπορική κίνηση στην οδό την περίοδο των γιορτών (Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς), αλλά ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.

Γ.Σ.