Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 18:50

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας η ΜΠΕ Παμίσου

Γράφτηκε από τον

Για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας παρέπεμψε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, χωρίς να συζητήσει και να εκφράσει άποψη για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Παμίσου από το φράγμα του Άρι έως τις εκβολές στη θάλασσα και περιβαλλοντικής αξιοποίησης εκβολών και παρόχθιας ζώνης μέχρι την είσοδο της Μεσσήνης, καθώς και της εκβολής στο Κουλντούκι Μπούκας.

“Είναι εξόχως σημαντικό θέμα, απαιτεί πολύ μεγάλη συζήτηση και ανάλυση”, ανέφερε ο αντιδήμαρχος - πρόεδρος της επιτροπής Νίκος Μπασακίδης και δήλωσε ότι λόγω της σοβαρότητάς του παραπέμπεται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Χωρίς συζήτηση παραπέμφθηκαν, ακόμα, στο Δημοτικό Συμβούλιο οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την ίδρυση εγκατάστασης παραγωγής ασφαλτομίγματος στη θέση “Παναγάκια”, εκτός σχεδίου πόλεως και ορίων οικισμού Κοινότητας Αντικαλάμου και για την τροποποίηση μονάδας αποθήκευσης, εμφιάλωσης και διάθεσης υγραερίου στη θέση “Γράνα Κασκούτη”, στην ίδια κοινότητα.

Ο πρόεδρος Αντικαλάμου Δημήτρης Βεργόπουλος ανέφερε ότι “όλη περιοχή έχει μολυνθεί και από νερά και από οσμές”. Ζήτησε να γίνουν οι έλεγχοι που πρέπει “για να μη φθάσουμε εδώ που είμαστε τώρα” και πρόσθεσε πως “στη γράνα Κασκούτη τα νερά είναι γκρίζα. Είχαν γίνει έλεγχοι, αλλά το γκρίζο παραμένει”.