Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 18:48

Ελκυστική η ακτή στον Κορδία (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Ελκυστική η ακτή στον Κορδία (βίντεο-φωτογραφίες)

Η ακτή στον Κορδία, στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, είναι ελκυστική και συγκεντρώνει πολύ κόσμο από την πόλη και όχι μόνο.

Για τους λάτρεις της δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ακτές της Ανατολικής Παραλίας, που παραδοσιακά μαζεύει τον περισσότερο κόσμο και τους επισκέπτες της πόλης.

Οπως μας τόνισαν άνθρωποι κάθε ηλικίας που την προτιμούν για το μπάνιο τους, τα νερά είναι καθαρά, έχει ησυχία, δεν μπλέκουν σε κυκλοφορία για να φθάσουν σε αυτή, ενώ βρίσκουν και να παρκάρουν. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι τώρα που λειτουργεί και το ξενοδοχείο, η περιοχή έχει αναβαθμιστεί, έχουν τοποθετηθεί περισσότερες ομπρέλες και ξαπλώστρες, έχε φτιαχθεί ξύλινος διάδρομος και υπάρχει και ντους. Μεταξύ των λουομένων, βρήκαμε ανθρώπους από τον Μελιγαλά που προτιμούν τον Κορδία από την πολύβουη και με κυκλοφοριακό πρόβλημα Ανατολική Παραλία, καθώς και από το Νερόμυλο.

Ακόμα, η περιοχή του Κορδία έχει δύο πύργους με ναυαγοσώστες σε κοντινή απόσταση, παρέχοντας την ασφάλεια που θέλει ο κόσμος στη θάλασσα.

Δεν λείπουν, όμως και η ανάγκη για βελτιώσεις. Οπως μας παρατήρησαν, η περιοχή έχει γίνει γνωστή και πλέον αρχίζει να υπάρχει πρόβλημα πάρκινγκ. Ζητούν από το Δήμο Καλαμάτας να δημιουργήσει χώρους στάθμευσης για το καλοκαίρι, σε παραλιακά αναξιοποίητα κτήματα. Μας επεσήμαναν ότι είναι προβληματική κι επικίνδυνη η πρόσβαση για τα άτομα με κινητικά προβλήματα και πρέπει να βελτιωθεί το συντομότερο. Ακόμα, σε τραγική κατάσταση είναι ο δρόμος από τον Κορδία προς τη Νέα Είσοδο, έως το εργοστάσιο επιπλοποιΐας Μαυρέα και πρέπει να αποκατασταθεί.

Γ.Σ.


NEWSLETTER