Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022 09:04

Καλαμάτα: Έτοιμος ο διαγωνισμός για το παραλιακό μέτωπο – Αναμένεται η προκήρυξη για το κυκλοφοριακό

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Έτοιμος ο διαγωνισμός για το παραλιακό μέτωπο – Αναμένεται η προκήρυξη για το κυκλοφοριακό

 

Τις αρμόδιες υπηρεσίες  του δήμου περιμένει ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος, για να ετοιμάσουν την προκήρυξη της νέας κυκλοφοριακής μελέτης. που έπρεπε να προηγηθεί των αναπλάσεων που υλοποιούνται στην πόλη και κυρίως των αστικών σε  κεντρικούς της δρόμους της.

Ενώ όπως είπε  “ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το παραλιακό μέτωπο είναι έτοιμος”, εννοώντας την προκήρυξή του. Ενημέρωσε πως “περιμένουμε την πρώτη τροποποίηση του προϋπολογισμού που θα γίνει το επόμενο διάστημα για να δημιουργηθεί ο κωδικός και ξεκινάει ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός”. Πρόσθεσε ότι “το επόμενο βήμα είναι η κυκλοφοριακή μελέτη που πραγματικά χρειάζεται η πόλη μας”.

Απαντώντας χθες σε ερώτησή μας για  την κυκλοφοριακή μελέτη  και τις  112 νόμιμες θέσεις στάθμευσης στους δρόμους που θα καταργήθηκαν με τις υπό εξέλιξη αναπλάσεις ο δήμαρχο τόνισε:

“Περιμένω από τις υπηρεσίες του δήμου να ετοιμάσουν τις διαδικασίες, για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη του δήμου”,

Στην παρατήρησή μου ότι το κάρο μπαίνει μπροστά από το άλογο, ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης απάντησε ότι “δεν είναι το κάρο μπροστά. Εχουμε στρατηγικό σχέδιο, είναι το ΣΒΑΚ, το οποίο έχει πρποσδιορίσει το τι ακριβώς πρέπει και μπορούμε να κάνουμε όχι μόνο στο κέντρο της πόλης”.

Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι “η πόλη δεν είναι στο μηδέν, έχει ένα ΣΒΑΚ που δείχνει τον μπούσουλα, την κατεύθυνση. Κι έρχεται η κυκλοφοριακή μελέτη να το ολοκληρώσει αυτό, αγγίζοντας τα πάντα, την κίνηση οχημάτων, πεζών, τις ήπιες μετακινήσεις”.

Για την εξεύρεση θέσεων στάθμευσης σε κεντρικά σημεία της πόλης που είχε ξεκινήσει η δημοτική αρχή, ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι “έχει παρθεί η απόφαση κι είμαστε έτοιμοι προς δημοπράτηση. Εχει οριστεί η επιτροπή που καθορίζει τις τιμές, βγαίνει στη δημοπρασία”.

Ενημέρωσε ότι έχουν κάνει μια αναζήτηση και τώρα θα βγάλουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

“Ο,τι έχουμε πει, το έχουμε δρομολογήσει”, υποστήριξε ο δήμαρχος και ανέφερε πως για τις διαδικασίες απαιτείται χρόνος, δεν τρέχουν από τη μία μέρα στην άλλη.

Τέλος, ο Ν. Μπασακίδης εξήγησε ότι θα έρθουν οι ενδιαφερόμενοι και θα κάνουν τις προσφορές τους, για τους χώρους στάθμευσης.

Γ.Σ.


NEWSLETTER