Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022 14:15

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” για το Κέντρο Υγείας Μάνης

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” για το Κέντρο Υγείας Μάνης

Την τραγική κατάσταση του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου καταγγέλλει η “Λαϊκή Συσπείρωση” του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “για άλλη μια φορά είμαστε μάρτυρες της απαράδεκτης κατάστασης του Κ.Υ. Αγίου Νικολάου. Ο θάνατος της 48χρονής τουρίστριας στον Άγιο Δημήτριο, όπου οι γείτονες κάλεσαν τους εθελοντές της Γαίας, γιατί δεν μπορούσε να επέμβει το Κέντρο Υγείας της περιοχής (ανεξάρτητα αν θα μπορούσε να επηρεάσει την έκβαση του γεγονότος) δείχνει με τον πιο τραγικό τρόπο τις ελλείψεις συνολικά στο τομέα της υγείας”.

Παρατηρεί πως “συζητάμε για ένα Κέντρο Υγείας που έχει ένα οδηγό ασθενοφόρου που οδηγεί ένα απαρχαιωμένο ασθενοφόρο 1.000.000 χιλιομέτρων, που έχει έναν ειδικευμένο γιατρό αντί για 9 που είναι οι οργανικές θέσεις, που δεν μπορεί ούτε μια λάμπα να αλλαχτεί στο κτήριο του”.

Επιρρίπτει ευθύνες στις κυβερνήσεις που πέρασαν τα τελευταία χρόνια και στις περιφερειακές και δημοτικές αρχές, καθώς και στην 6η ΥΠΕ.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της ερχόμενης Πέμπτης καλεί το Συμβούλιο να αποφασίσει: “Κλείσιμο επ’ αόριστον του δήμου. Συμβολικό κλείσιμο δρόμων και ενημέρωση των κατοίκων, των επισκεπτών και των ΜΜΕ.

Συναυλία διαμαρτυρίας με σύνθημα την κάλυψη των κενών συνολικά στο τομέα της υγείας στο δήμο. Κινητοποίηση στην Καλαμάτα στα γραφεία της Περιφέρειας και στην 6η ΥΠΕ στην Πάτρα, με ευθύνη του δήμου, με ισχυρή παρουσία του λαού της περιοχής που θα είναι εκεί παρών και θα ακουστεί η φωνή του. Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας, μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στην Αθήνα μαζί με του συλλόγους Μανιατών του Λεκανοπεδίου”.

Ρωτάει “αλήθεια τι έγινε εκείνο το καινούργιο ασθενοφόρο που θα ερχόταν σε 10 μέρες, όπως μας ενημέρωνε ο κ. Χρυσομάλλης βουλευτής της ΝΔ, πριν από 2 χρόνια περίπου; Έπαθε λάστιχο; Αν το φέρνει τώρα να φέρει και οδηγό, γιατί με ένα οδηγό, αν συμβούν 2 ταυτόχρονα σοβαρά περιστατικά το αποτέλεσα θα είναι τραγικό”.

Καταλήγοντας, παρατηρεί ότι “έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Τέλος στις υποσχέσεις, στην παθητικότητα και στα μεγάλα θα. Να μην θρηνήσουμε θύματα το 2022, επειδή δεν είχαμε ασθενοφόρο, να μην φύγει άνθρωπος από τη ζωή που θα μπορούσε να σωθεί”.