Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 22:15

Μεγαλόπολη: Τοπικό σχέδιο ανασυγκρότησης από Μιχόπουλο σε Παπαθανάση

Γράφτηκε από την
Μεγαλόπολη: Τοπικό σχέδιο ανασυγκρότησης από Μιχόπουλο σε Παπαθανάση

Τοπικό σχέδιο ανασυγκρότησης μόνο για το Δήμο Μεγαλόπολης κατέθεσε στον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης κι Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, ο επικεφαλής της “Νέας Αρχής” Κώστας Μιχόπουλος.

Αφού εξέφρασε την πίστη πως “ανοίγεται ένας νέος κύκλος σχεδιασμού για την περιοχή μας, σε κλίμα συναίνεσης, συνεργασίας και διαφάνειας” κι ενώ παρατήρησε ότι “ως τοπική κοινωνία έχουμε βιώσει τις αρνητικές συνέπειες για τον τόπο μας με το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ με την οποία ήταν ταυτισμένη η Μεγαλόπολη”, σημείωσε: “Ακόμα και σήμερα με την ενεργειακή κρίση η περιοχή της Μεγαλόπολης και πάλι θα σηκώσει το βάρος που της αναλογεί για την επάρκεια ηλεκτρισμού της χώρας!!! Και με την ανοχή της τοπικής κοινωνίας!!! Και όχι οι όμοροι δήμοι που επιχειρούν ορισμένοι να τους εντάξουν στο πρόγραμμα της απολιγνιτοποίησης. Είναι άδικο και ανήθικο!!! Μόνο τότε θα μπορούμε να μιλάμε για μια δίκαιη μετάβαση!!!”

Το τοπικό σχέδιο ανασυγκρότησης της παράταξης του Κ. Μιχόπουλου μόνο για το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης, που “στηρίζει την τοπική οικονομία, παρέχει ισχυρά κίνητρα επενδύσεων και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας”, προτείνει: 1) Επιστημονική ομάδα εργασίας με έδρα την Μεγαλόπολη, που να συμβουλεύει και να στηρίζει τους επενδυτές. 2) Επιστροφή στον δήμο τα 380 στρέμματα που παρανόμως η ΔΕΗ τα δήλωσε στο κτηματολόγιο, όταν το 2013 αγοράστηκε από τον δήμο με συμβολαιογραφική πράξη για βιομηχανικό πάρκο. ,Μπορεί ακόμα να διατεθούν άλλα 700 στρέμματα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού είναι συνεχιζόμενα αυτά τα εδάφη, για μία ιδανική βιομηχανική περιοχή για την Μεγαλόπολη, με πολύ χαμηλό κόστος γης για τους επενδυτές, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. 3) Θεσμοθέτηση κίνητρων στους επενδυτές τουλάχιστον 20% πάνω από τα άλλα ευρωπαϊκά επιδοτούμενα προγράμματα!!!, όπως επίσης φορολογικά και ασφαλιστικά προνόμια για το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης. 4) Ειδικό πρόγραμμα εξοικονομώ ενέργειας για την πόλη και τα 83 χωριά του Δήμου Μεγαλόπολης. Δεν είναι δυνατόν την ενεργειακή κρίση να την πληρώνει ξανά και ξανά ο πολύπαθος κάτοικος της Μεγαλόπολης. Πρέπει να δοθεί λύση ενόψει του δύσκολου χειμώνα 2022 - 2023 και για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση για την θέρμανση των κατοίκων, με χαμηλό κόστος για να αποτελεί κίνητρο παραμονής τους στον τόπο τους. 5) Για την επαναλειτουργία των μονάδων της ΔΕΗ με λιγνίτη και για όσο διαρκεί η λειτουργία τουςμ, το απαραίτητο προσωπικό που χρειάζεται πρέπει να προσλαμβάνεται μόνο από την Μεγαλόπολη! 6) Να παραχωρηθούν αποκατεστημένα εδάφη στις ενεργειακές κοινότητες του δήμου και να δοθεί ηλεκτρικός χώρος για να συνδεθούν στο δίκτυο”.


NEWSLETTER