Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 08:48

Καλαμάτα: Ξεκίνησε ξανά η Αναγνωσταρά!

Καλαμάτα: Ξεκίνησε ξανά η Αναγνωσταρά!

Κι όμως η Αναγνωσταρά δουλεύεται. Το πολύπαθο έργο ανάπλασης από την Κολοκοτρώνη έως την 23ης Μαρτίου, που ταλαιπωρεί για μήνες επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής και τους πολίτες της Καλαμάτα, επανεκκίνησε και προχωράει με καλούς ρυθμούς.

Μιλάμε για εργασίες στα πεζοδρόμια, που έχουν στρωθεί σε ένα μεγάλο μέρος τους, όπως προβλέπεται από το έργο και με όδευση τυφλών στην ανατολική πλευρά, που έχει διαπλατυνθεί.

Επαγγελματίες της οδού, οι λίγοι που έχουν απομείνει, χαμογελούν μετά από καιρό κι ελπίζουν ότι με την ολοκλήρωση των πεζοδρομίων θα ανοίξει ο δρόμος, που είναι κλειστός από τον Φεβρουάριο, για να προλάβουν να δουλέψουν την καλοκαιρινή περίοδο.

Εκτιμάται ότι με την ολοκλήρωση των πεζοδρομίων, όπως έχει υποσχεθεί και ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, δεν θα συνεχιστούν οι εργασίες με τους κυβόλιθους στο δρόμο, αλλά θα δοθεί προσωρινά ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 6 Ιουλίου, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, ενέκρινε ομόφωνα παράταση του έργου για άλλους 6 μήνες, μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, αναγκαστικά, λόγω του νέου νόμου της κυβέρνησης.

Στις 30 Ιουνίου ο δήμαρχος είχε σημειώσει, απαντώντας σε ερώτησή μας, “να ανοίξει το τμήμα της Αναγνωσταρά, χωρίς τους κυβόλιθους στο δρόμο, όταν ολοκληρωθούν τα πεζοδρόμια, ακόμα και με παρέμβαση εισαγγελέα, αν χρειαστεί. Πρέπει να ολοκληρωθεί αυτό το κομμάτι (Κολοκοτρώνη - 23ης Μαρτίου) και να ανοίξει ο δρόμος. Πρέπει να ανοίξει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο”.

Για την περίπτωση κήρυξης του εργολάβου σε έκπτωση είχε απαντήσει: “Δεν μπορώ να πω ότι πάμε για έκπτωση εργολάβου. Αυτά είναι διαδικασίες που ακολουθούν. Τις κατευθύνσεις, τις ειδικές εντολές τις έχουμε δώσει. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει”.

Γ.Σ.