Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 15:15

35 φοιτητές από χώρες της Ευρώπης στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
35 φοιτητές από χώρες της Ευρώπης στην Καλαμάτα

Τριάντα πέντε φοιτητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης, βρίσκονται από χθες και για 5 ημέρες, στην Καλαμάτα.

Οι φοιτητές επισκέπτονται τη χώρα μας μέσω του ευρωπαϊκού φόρουμ της ΜΚΟ AEGEE-Athina, που υλοποιεί το πρόγραμμα Summer Univercity. Είκοσι από τους φοιτητές επισκέφθηκαν χθες το μεσημέρι το Δημαρχείο, όπου τους καλωσόρισε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, εξηγώντας με λίγα λόγια την εξέλιξη της Καλαμάτας κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “η Καλαμάτα έχει εξελιχθεί σε μια σύγχρονη πόλη. Στόχος μας τώρα είναι να την κάνουμε περισσότερο ευρωπαϊκή πόλη, δείχνοντας μεγάλη εξωστρέφεια. Ήδη, εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα των 100 έξυπνων και κλιματικά ουδέτερων πόλεων, γεγονός που μας φέρνει πιο κοντά στο μέλλον. Η Καλαμάτα προσφέρει τα πάντα: ασφάλεια, καλό αστικό και φυσικό περιβάλλον, άριστη διαμονή και εξαιρετικές γεύσεις. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής, η Καλαμάτα είναι η μόνη πόλη της Πελοποννήσου που αύξησε τον πληθυσμό της”.

Τα παιδιά που κατάγονται από Ισπανία, Ολλανδία, Ρωσία, Εσθονία, Ουγγαρία, Ιταλία και Σλοβακία, έχουν ήδη επισκεφθεί την Αθήνα και ακολούθως την Επίδαυρο και το Ναύπλιο και θα κλείσουν το ταξίδι τους, συνολικής διάρκειας 13 ημερών, στην Ελαφόνησο.

Στόχος είναι να γνωρίσουν τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα, την κουλτούρα, τα μνημεία και τις πόλεις που επισκέπτονται. “Η AEGEE δημιουργεί χώρο για διάλογο και ευκαιρίες μάθησης και στοχεύει στην ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης και να φέρει την Ευρώπη πιο κοντά στους νέους, παρατήρησε ο πρόεδρος Ιάσων Τζώρτζης.


NEWSLETTER