Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 20:41

Μήνυση για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Μήνυση για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών Καλαμάτας

 

Καταγγελία, μήνυση για μη ορθή λειτουργία Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καλαμάτας, κατέθεσε στην Εισαγγελία της πόλης, ο δημότης και γονιός Θεόδωρος Λεμπέσης.

Κατήγγειλε χαρακτηριστικά ότι “ο Δήμος Καλαμάτας από την σχολική χρόνια 2018 - 2019 μέχρι και την σχολική χρόνια που έρχεται, δεν θα φιλοξενεί βρέφη κάτω των 18 μηνών, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία και μη ορθή διαχείριση”. Δήλωσε ότι αμφιβάλλει “αν έχει επέλθει πλήρης συμμόρφωση ως προς το ΠΔ 99/2017 και αν οι Δ.Β.Σ. και Δ.Π.Σ. θα έπρεπε να τους είχε ανακληθεί η άδεια λειτουργίας τους. Δευτερεύον και μείζονος σημασίας ως προς το ανωτέρω είναι ότι ενώ κατέθεσα αίτηση εγγραφής για το τέκνο μου, αγνοήθηκε όπως επίσης αγνοήθηκε και η ένστασή μου”.

Ανέφερε ότι “στο Δήμο Καλαμάτα έχουν αδειοδοτηθεί και λειτουργούν τέσσερις στο σύνολο Βρεφονηπιακοί και δύο Παιδικοί Σταθμοί, όπως ορίζουν οι διατάξεις του ΠΔ 99/2017 και με προθεσμία πλήρης εφαρμογής έως την 28 Σεπτεμβρίου 2022, ειδάλλως οι άδειες ανακαλούνται. Οι προϋποθέσεις του ΠΔ 99/2017 για την αδειοδότηση βρεφικού τμήματος αφορούν ηλικίες φιλοξενίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών”.

Ακόμα, παρέθεσε στατιστικά στοιχεία, τα οποία αντληθήκαν από επίσημα έγγραφα του Δήμου Καλαμάτας, για χρηματοδοτήσεις - επιχορηγήσεις - vouchers και τροφεία την τελευταία πενταετία κι ενημέρωσε ότι με αποφάσεις δημάρχου, το 2021 και το 2022, στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς απασχολούνται 60 εργαζόμενοι.

Τέλος, ανέφερε πως “ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε δημόσια τοποθέτησή του (16-5-2022) ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός για τα βρέφη αυτά (κάτω των 18 μηνών)”.


NEWSLETTER