Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 10:33

Συνεχίζονται οι λεωφορειακές γραμμές για απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Την παροχή συγκοινωνιακού έργου για το 2022 σε ορεινές και απομακρυσμένες κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, συνεχίζει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας με σύμβαση που έχει υπογραφεί με το δήμο.

Χθες στο Δημαρχείο, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Γιάννη Κάντζα, παρουσία του αντιδημάρχου Δημήτρη Μαστραγγελόπουλου. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, υπήρξε ενημέρωση για την υλοποίηση του συγκοινωνιακού έργου και για την τουριστική κίνηση που καταγράφεται τη θερινή περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Το έργο αυτό που χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους, πρόκειται να υλοποιήσει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, το οποίο είναι και ο μοναδικός φορέας που έχει τη δυνατότητα, λόγω της νομοθεσίας που εξακολουθεί να ισχύει (δεν έχουν απελευθερωθεί οι μεταφορές).

Το αντικείμενο της σύμβασης για την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου αφορά στη σύνδεση των Κοινοτήτων Ελαιοχωρίου, Βέργας, Αρφαρών, Άγριλου, Βελανιδιάς, Σταματινού και Βρομόβρυσης, που δεν εξυπηρετούνται από υφιστάμενη συγκοινωνιακή γραμμή. Επίσης, ενισχύεται η σύνδεση με τις Κοινότητες Πηγών, Αλαγονίας, Νέδουσας, Καρβελίου και Λαδά. Για την κάλυψη της ανάγκης μετακίνησης των κατοίκων των κοινοτήτων αυτών στην πόλη της Καλαμάτας είναι αναγκαία η ύπαρξη δρομολογίων σύνδεσής τους με την έδρα του δήμου, προς άρση της γεωγραφικής, κοινωνικής και οικονομικής απομόνωσής τους.

Με βάση τις ανάγκες που κατατέθηκαν από τα συμβούλια και τους προέδρους των κοινοτήτων, καθορίστηκαν οι συγκοινωνιακές γραμμές. Συγκεκριμένα, 2 δρομολόγια την εβδομάδα στις διαδρομές Καλαμάτα - Αρφαρά - Αγριλος - Βελανιδιά - Σταματινού - Βρομόβρυση, Καλαμάτα - Πηγές - Αλαγονία - Νέδουσα με επιστροφή, 4 δρομολόγια την εβδομάδα στη διαδρομή Καλαμάτα - Βέργα με επιστροφή και 6 δρομολόγια την εβδομάδα στη διαδρομή Καλαμάτα - Ελαιοχώρι με επιστροφή.