Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 09:05

Καλαμάτα: Μίσθωση οικοπέδων για δημιουργία ανοικτών χώρων στάθμευσης

Γράφτηκε από την

Μέχρι την Τρίτη 23 Αυγούστου είναι η προθεσμία για ιδιοκτήτες της Καλαμάτας, προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη μειοδοτική, φανερή και προφορική δημοπρασία του δήμου, για τη μίσθωση ακινήτων  - οικοπέδων για δημιουργία ανοικτών χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων στην πόλη.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη, τα ακίνητα - οικόπεδα θα πρέπει να βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας και συγκεκριμένα στις παρακάτω περιοχές:

1) Ράχη - παλιό νοσοκομείο (στις ζώνες Ε και ΙΑ των αντικειμενικών αξιών και πιο συγκεκριμένα, σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 250 μέτρων εκατέρωθεν των οδών Αθηνών (μεταξύ Μπουλούκου και Αναξαγόρα) και Μανιακίου και 250 μέτρων δυτικά της οδού Μπουλούκου). 2) Κεντρική πλατεία - Ιστορικό Κέντρο (στις ζώνες Θ και Β των αντικειμενικών αξιών εξαιρούμενου του τμήματος βόρεια της Κεντρικής Αγοράς παράλληλα με τον ποταμό Νέδοντα). 3) Κέντρο (στις ζώνες Ζ και Γ των αντικειμενικών αξιών εξαιρούμενου του τμήματος 100 μέτρων ανατολικά της οδού Ακρίτα). 4) Παραλία (στις ζώνες ΣΤ και Α των αντικειμενικών αξιών).

Όλα τα προσφερόμενα ακίνητα θα πρέπει να έχουν πρόσοψη και άμεση πρόσβαση στο δημοτικό οδικό δίκτυο, να είναι ανεξάρτητες ιδιοκτησίες και να επιτρέπεται η χρήση και η διαμόρφωση τους.

Το ελάχιστο εμβαδό του κάθε οικοπέδου πρέπει να είναι 100 τετραγωνικά μέτρα (υπολογίζεται για

5 θέσεις στάθμευσης με μέση επιφάνεια 20 τετραγωνικά ανά θέση στάθμευσης συνυπολογιζομένων των απαραίτητων χώρων ελιγμών και κίνησης), όπως θα προκύπτει από το κτηματολογικό φύλλο και διάγραμμα που θα προσκομισθεί από τον ιδιοκτήτη.

Τα ακίνητα - οικόπεδα θα πρέπει να έχουν ενιαία και επίπεδη επιφάνεια, απαλλαγμένη από βλάστηση, πέτρες και άλλα υλικά. Το σχήμα που θα έχει το κάθε ακίνητο - οικόπεδο θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να προσφέρει τη βέλτιστη δυνατή εκμετάλλευση της επιφάνειάς του, για την δημιουργία μέγιστου αριθμού θέσεων στάθμευσης.

Οι προσφορές ενδιαφέροντος κατατίθενται στο Πρωτόκολλο του Δήμου Καλαμάτας, στο Δημαρχείο και στη συνέχεια θα διαβιβαστούν στο Τμήμα Προσόδων Περιουσίας και Κοιμητηρίων. Στη συνέχεια θα παραδοθούν στην αρμόδια επιτροπή του άρθρου 7 του ΠΔ 270/81, η οποία με επιτόπια έρευνα, θα κρίνει την καταλληλότητα των προσφερόμενων ακινήτων και αν αυτά πληρούν τους όρους της διακήρυξης, με σύνταξη σχετικής έκθεσης, εντός 10 ημερών από τη λήψη των προσφορών.