Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 08:09

Χρειάζεται συντήρηση το μονοπάτι στη Νέδα

Γράφτηκε από τον
Χρειάζεται συντήρηση το μονοπάτι στη Νέδα

 

Πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες αποτελεί κάθε χρόνο η Νέδα, ειδικά η περιοχή με τους καταρράκτες.

Δυστυχώς όμως αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση για την ασφάλεια των επισκεπτών που ακολουθούν το μονοπάτι για να φτάσουν στους καταρράκτες.

Μπορεί το μονοπάτι από το παλιό πέτρινο γεφύρι μέχρι τους καταρράκτες να είναι σχετικά μικρό και βατό, ωστόσο έχει σημεία που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για κάποιον αρχάριο ή κάποιον που θα κάνει κάποιο λάθος. Από τα πλαϊνά απουσιάζουν παντελώς προστατευτικά, με αποτέλεσμα αν γλιστρήσει κάποιος να κινδυνεύσει να βρεθεί στην κοίτη του ποταμού από αρκετά μεγάλο ύψος. Στο πλάι του μονοπατιού υπάρχουν παρατημένα σάπια ξύλα, που μαρτυρούν πως κάποτε υπήρχε ξύλινη προστατευτική κατασκευή.

Είναι κρίμα σε ένα τόσο όμορφο τοπίο που στην ουσία έχει αναδειχθεί μόνο με τη φυσική ομορφιά του, να μη γίνεται κάποια παρέμβαση για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Επίσης η Περιφέρεια θα πρέπει να φροντίσει για την ολοκλήρωση του δρόμου που οδηγεί από τα Πλατάνια μέχρι το ποτάμι, καθώς έχει μείνει στη μέση.

Έκπληξη προκαλεί ακόμα η επιλογή να μπει ένα παγκάκι ακριβώς πάνω στο μονοπάτι λίγο πριν φτάσει κανείς στους καταρράκτες, το οποίο και τη διέλευση του κόσμου εμποδίζει και αναγκάζει κάποιον να κινηθεί σε πιο επικλινές έδαφος.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER