Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 13:30

Εργασίες συντήρησης στα σχολεία της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Εργασίες συντήρησης στα σχολεία της Καλαμάτας

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και σε εξέλιξη βρίσκονται από συνεργεία της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας εργασίες καθαρισμού, συντήρησης και βελτίωσης του πρασίνου στις σχολικές μονάδες.

Συγκεκριμένα παρεμβάσεις έχουν γίνει έως σήμερα στο 5ο Νηπιαγωγείο, στο 4ο, 8ο και 18ο Δημοτικό Σχολείο, στο 2ο, 3ο, 4ο, 6ο και 7ο (Πειραματικό) Γυμνάσιο, στο Ειδικό Σχολείο και στο 1ο, 2ο, 4ο και 5ο Γενικό Λύκειο. Ανάλογες εργασίες θα συνεχιστούν σε όλα τα σχολεία έως την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Για τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αναστάσιος Σκοπετέας ανέφερε: «Καθημερινά με τα συνεργεία αυτεπιστασίας πρασίνου, τους εργολάβους που έχουμε σύμβαση, καταβάλλεται μια μεγάλη προσπάθεια για τη διαχείριση, τη συντήρηση και τη βελτίωση του πρασίνου στον αστικό ιστό. Πέρα από τις καθημερινές παρεμβάσεις που είναι προγραμματισμένες από την υπηρεσία, τόσο στο κέντρο όσο, κυρίως στις γειτονιές της πόλης, την περίοδο αυτή έχουν ξεκινήσει εργασίες στα σχολεία μας προκειμένου να υπάρξει από τη δική μας πλευρά η καλύτερη προετοιμασία, ο ευπρεπισμός των χώρων, η καθαριότητα και να είναι όλα έτοιμα, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Τέλος να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί στον Δήμο Καλαμάτας υπάρχει προγραμματισμένη σύσκεψη ενόψει της επικείμενης έναρξης της σχολικής χρονιάς.


NEWSLETTER