Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2013 11:32

Λύση στο ανθρωπιστικό ζήτημα να δώσει η δημοτική αρχή

Γράφτηκε από τον
Λύση στο ανθρωπιστικό ζήτημα να δώσει η δημοτική αρχή

 

Η δημοτική αρχή Καλαμάτας οφείλει να αναλάβει τον κοινωνικό ρόλο που απαιτούν οι συνθήκες σε σχέση με τις 12 οικογένειες τσιγγάνων που...

 

 

διώχτηκαν από τον δημοτικό χώρο στα Παλιάμπελα της Αγίας Τριάδας.

 

Την πιο πάνω επισήμανση κάνουν, σε χθεσινές δηλώσεις τους, τόσο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας, όσο και ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών» συνδυασμού της ελάσσονος μειοψηφίας.

 

«Μετά την αναμφισβήτητη νομιμότητα των ενεργειών που έγιναν, προκύπτουν θέματα ανθρώπινα, αλλά και συμπαράστασης προς κάθε διωκόμενο συνάνθρωπο» σημειώνει ο Θ. Μπρεδήμας, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή όφειλε «να έχει έτοιμη λύση προσωρινής μεταστέγασης των οικογενειών αυτών, αλλά και των οικοσκευών τους. Αμεσα θα πρέπει να φροντίσει για τη στέγασή τους και την παροχή τροφίμων από Δημοτικό Παντοπωλείο, ενώ άμεσα θα πρέπει επίσης να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εγκατάστασης λυομένων στην Μπιρμπίτα ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή προκειμένου να μην περιφέρονται άστεγοι».

 

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Θ. Μπρεδήμας, «η δημοτική αρχή θα πρέπει να σέβεται τους διεθνείς ανθρωπιστικούς κανόνες και όχι να τους χρησιμοποιεί στις προεκλογικές περιόδους».

 

Ο ΣΤ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ

 

Να στεγαστούν άμεσα οι οικογένειες τσιγγάνων που απέβαλε ο δήμος από τα Παλιάμπελα, ζήτησε και ο Στ. Μπεχράκης, προτείνοντας να συνδράμει η δημοτική αρχή στην εξεύρεση του κατάλληλου χώρου, αλλά και επιδοτώντας -αν χρειαστεί- το οποιοδήποτε ενοίκιο από κοινωνικά κονδύλια.

 

Οπως επισήμανε ο δημοτικός σύμβουλος, οι συγκεκριμένες οικογένειες «δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα στους περίοικους, αντίθετα φροντίζουν και στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ τα έχουν γράψει και σε τοπικά αθλητικά σωματεία».

 

Ο δήμος, είπε ο Στ. Μπεχράκης, πρέπει να φροντίσει ώστε να εξευρεθούν σπίτια ή εγκαταλειμμένα αγροκτήματα για να εγκατασταθούν οι οικογένειες αυτές, για να σημειώσει καταλήγοντας ότι η μέχρι τώρα ανυπαρξία ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής έχει μεταβάλει την περιοχή της Αγίας Τριάδας σε “ταξική χωματερή”.

 


NEWSLETTER