Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 20:59

Δημοπράτηση ανάπλασης παραλιακής οδού Στούπας

Γράφτηκε από την

 

Το έργο βελτίωσης και ανάπλασης της παραλιακής οδού της Στούπας, εκτιμώμενης αξίας 700.000 ευρώ, δημοπρατεί ο Δήμος Δυτικής Μάνης.

Η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι.

Το έργο που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2014 - 2020” στα πλαίσια της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Επενδύσεων (ΟΧΕ), έχει προθεσμία υλοποίησης 8 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Σύμφωνα με στοιχεία της διακήρυξης, “η παραλιακή οδός της Στούπας έχει μήκος 422 μέτρα περίπου, με κυμαινόμενο πλάτος οδού από 3 έως 6 μέτρα. Στο έργο προβλέπεται η αποξήλωση όλων των υλικών της οδού, των πεζοδρομίων, των υφιστάμενων κρασπέδων και ρείθρων. Ο αστικός εξοπλισμός θα απομακρυνθεί μαζί με τους υπάρχοντες ιστούς ηλεκτροφωτισμού.

Το πεζοδρόμιο σε ορισμένα σημεία θα αυξηθεί σε πλάτος, έως 0,50 μ. Το κράσπεδο που θα κατασκευασθεί κατά μήκος του πεζοδρομίου, θα είναι πρόχυτο, σύμφωνα με τα σχέδια της οριζοντιογραφίας και των τυπικών διατομών. Οι κυβόλιθοι του πεζοδρομίου θα είναι από σκυρόδεμα. Σε συγκεκριμένα σημεία, κάθετα στο πεζοδρόμιο, θα τοποθετηθεί ταινία επίστρωσης εξωτερικού δαπέδου από λευκό, σκληρό και «χτυπητό» μάρμαρο. Στο πεζοδρόμιο, για την ασφαλή καθοδήγηση των ατόμων με προβλήματα όρασης, επιβάλλεται η κατασκευή οδηγού όδευσης τυφλών. Συνολικά θα κατασκευασθούν 4 ράμπες ΑμεΑ. Η ανάπλαση της παραλιακής οδού, περιλαμβάνει επίσης 30 νέα φωτιστικά σώματα κορυφής, μαύρου χρώματος και τεχνολογίας smart led. Σε κάθε ιστό ηλεκτροφωτισμού θα τοποθετηθούν δύο δοχεία, το ένα για τα απορρίμματα και το έτερο για την ανακύκλωση. Κατά μήκος της παραλιακής οδού και σε επιλεγμένες θέσεις, ώστε να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων, θα τοποθετηθούν 7 μπάρες, μαύρου χρώματος, για την στάθμευση των ποδηλάτων. Η κάθε μπάρα διαθέτει 5 θέσεις. Στο πεζοδρόμιο θα αντικατασταθούν τα παλαιά, φθαρμένα παγκάκια με νέα και σε διαφορετικές θέσεις, ενώ θα τοποθετηθούν 37 νέες ζαρντινιέρες-παρτέρια για την φύτευση δέντρων. Κατά μήκος της παραλιακής οδού, θα λειτουργούν τρεις πυροσβεστικοί κρουνοί που απέχουν μεταξύ τους ίσες αποστάσεις. Η πρόσβαση στην παραλία θα γίνεται με 13 μεταλλικές κλίμακες, χρώματος μαύρου. Για την εξυπηρέτηση των λουομένων, θα αντικατασταθούν οι υφιστάμενες ντουζιέρες με 13 νέες, ανοξείδωτες. Όλα τα υφιστάμενα κιγκλιδώματα θα αντικατασταθούν με νέα, όπου θα παρέχουν αντιδιαβρωτική προστασία. Η επιλογή του αστικού εξοπλισμού περιλαμβάνει υλικά τα οποία θα είναι ανθεκτικά όταν θα τοποθετηθούν κοντά στην θάλασσα, ώστε να μην υπάρχουν φθορές και έξοδα συντήρησης”.