Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2022 19:41

Δημοπρατείται η κατασκευή κλειστού προπονητηρίου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Το έργο κατασκευής κλειστού προπονητηρίου στο Δημοτικό Στάδιο, προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ, δημοπρατεί ο Δήμος Καλαμάτας.

Η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι.

Το έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” και δημοτικούς πόρους, έχει προθεσμία εκτέλεσης 365 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Οι εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν από σύγχρονα και ανθεκτικά υλικά και διακριτή τεχνολογία. Ο φέρων οργανισμός του κτηρίου που θα στεγάσει το προπονητήριο θα είναι από δομικό χάλυβα και εξωτερικές επικαλύψεις από αναρτημένα πετάσματα (πάνελ).  Η αίθουσα αθλοπαιδιών υπολογίζεται να έχει καθαρές διαστάσεις 36 Χ 25,80 μέτρα με ελεύθερο ύψος μεταβαλλόμενο από 7 έως 9 μέτρα. Θα έχει δε τη δυνατότητα να εξυπηρετεί διάφορα αθλήματα όπως μπάσκετ, βόλεϊ, ενόργανη γυμναστική και ρυθμική, καθώς και άλλα αθλήματα σάλας, όπως η πυγμαχία, τάε κβο ντο κ.ά. Η αίθουσα θα διαθέτει κερκίδες χωρητικότητας 150 θέσεων. Επίσης, το προπονητήριο θα διαθέτει βοηθητικούς χώρους, δύο αποδυτήρια, χώρους υγιεινής, ντουσιέρες και νιπτήρες. Ο σχεδιασμός των νέων εγκαταστάσεων έχει προβλέψει να μπορούν να προπονούνται ταυτόχρονα δύο ομάδες.