Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 11:58

Η δήμαρχος Οιχαλίας για ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Η δήμαρχος Οιχαλίας για ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας

 

“Το μεσσηνιακό μας προϊόν μένει απροστάτευτο απέναντι στον ανταγωνισμό των τρίτων χωρών”, επισημαίνει η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου σε δήλωσή της, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Γεωργαντά για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας. Και παρατηρεί ότι “ο Δήμος Οιχαλίας στέκεται στο πλευρό των Μεσσήνιων παραγωγών και της Ένωσης Μεσσηνίας”.

Στη δήλωσή της η κ. Γεωργακοπούλου σημειώνει: “Κατόπιν της απόφασης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά με την οποία επαναφέρεται η απόφαση Αποστόλου, σχετικά με την ποικιλία ελιάς Καλαμών, είναι χρέος όλων μας να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των παραγωγών μας. Μετά την απόφαση του ΣτΕ, η οποία ξεκαθάρισε το πλαίσιο για την ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ, η νέα αυτή υπουργική απόφαση έρχεται να διαμορφώσει μια νέα κατάσταση και συγκεκριμένα την ελεύθερη χρήση της ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας από οποιονδήποτε το επιθυμεί στον πλανήτη. Η πέραν της τριακονταετίας κατοχύρωση της ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας, αφήνεται στο περιθώριο και κατ’ επέκταση το μεσσηνιακό μας προϊόν μένει απροστάτευτο απέναντι στον ανταγωνισμό των τρίτων χωρών.

Ο Δήμος Οιχαλίας στέκεται στο πλευρό των Μεσσήνιων παραγωγών και της Ένωσης Μεσσηνίας. Μαζί πρέπει να αναδείξουμε τον θησαυρό που διαθέτουμε, μέσα από την ενίσχυση και την προβολή των ποιοτικών του χαρακτηριστικών, κάτι άλλωστε που αναγνωρίζεται από ολόκληρο τον κόσμο”.


NEWSLETTER