Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 19:04

Λεβεντάκης για βεβήλωση προτομών Τέλλου Αγρα και Μίγγα

Γράφτηκε από τον
Λεβεντάκης για βεβήλωση προτομών Τέλλου Αγρα και Μίγγα

Απερίφραστα καταδικάζεται από το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη η πράξη βεβήλωσης των προτομών των Μακεδονομάχων Τέλλου Άγρα και Μίγγα στον τόπο θυσίας τους στην Καρυδιά Έδεσσας.

Σε σχετική ανακοίνωση του κ. Λεβεντάκη τονίζεται: «Με συναισθήματα θλίψης και οργής πληροφορηθήκαμε την αποτρόπαια πράξη αποκεφαλισμού των προτομών των ηρώων Μακεδονομάχων Τέλλου Άγρα και του συναγωνιστή του Μίγγα. Η κατάπτυστη αυτή πράξη έγινε στο χώρο της θυσίας τους, στη θέση Καρυδιά του Δήμου Έδεσσας. Καταδικάζουμε απερίφραστα την ποταπή πράξη αυτών των ανθρωποειδών που τόλμησαν να βεβηλώσουν τις προτομές των ηρώων Μακεδονομάχων. Με την πράξη τους το μόνο που πέτυχαν είναι να ενδυναμώσουν τη λατρεία και τον θαυμασμό που νιώθουμε για τους ήρωες, τους οποίους θα συνεχίσουμε να τιμάμε. Σε συνεργασία με το δήμαρχο Έδεσσας θα αποκαταστήσουμε τις προτομές και κάθε χρόνο θα είμαστε παρόντες τιμώντας τους αγώνες και το μαρτυρικό θάνατο των δύο ηρώων. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα συλληφθούν οι δράστες για να υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Ο λαός της Τριφυλίας και της Έδεσσας εκφράζει την πάνδημη αγανάκτησή του και την απέχθειά του στην αποτρόπαια πράξη».

Κ.Μπ.

(Φωτογραφία: voria.gr)
https://www.voria.gr/article/edessa-apokefalisan-agalmata-makedonomachon---ine-ntropi-lei-o-dimarchos?fbclid=IwAR0DGcvan4IclW6OH3PdF2j1oJEExUbXSwAZQyhJ1Dzmk2VsF6taYn9OBfM

 


NEWSLETTER