Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 16:15

Ερώτηση Μάκαρη για καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Μάκαρη για καταφύγιο αδέσποτων ζώων

“Γιατί καθυστερεί το διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων”, ρωτάει τον δήμαρχο Καλαμάτας, ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μανώλης Μάκαρης.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “σύμφωνα με το νόμο 4039/2012 οι δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Για τον παραπάνω σκοπό ιδρύουν και λειτουργούν δημοτικά ή διαδημοτικά καταφύγια αδέσποτων ζώων, των οποίων η κατασκευή, επισκευή και συντήρηση τυγχάνουν χρηματοδότησης μέσα από το πρόγραμμα Φιλόδημος II. Μέσα από το ίδιο πρόγραμμα εξασφαλίζονται τα προγράμματα στείρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αλλά και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού. Ήδη αρκετοί δήμοι της χώρας έχουν κατασκευάσει τέτοιου είδους υποδομές”.

“Μετά τα πρόσφατα περιστατικά επίθεσης αδέσποτων που κατέληξαν σε τραυματισμό συμπολιτών μας”, όπως παρατηρεί, ο κ. Μάκαρης ρωτάει τη δημοτική αρχή: “1. Γιατί έχει καθυστερήσει η δημιουργία του διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων; 2. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ο Δήμος Καλαμάτας για την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος;”.


NEWSLETTER