Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 08:28

Βολές αντιπολίτευση για Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από τον
Βολές αντιπολίτευση για Μαραθόλακκα

 

Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας καταψήφισαν χθες στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, τη συνέχιση της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου, με τη λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας Αστικών Σύμμεικτων Απορριμμάτων (ΑΣΑ).

Κι επέκριναν δριμύτατα τη δημοτική αρχή ότι όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έκανε καμία παρέμβαση βελτίωσης της κατάστασης και αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν καταγραφεί στη Μαραθόλακκα.

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε κατά πλειοψηφία, τους όρους της διακήρυξης και τη μελέτη για τη λειτουργία της κινητής μονάδας επεξεργασίας, προϋπολογισμού 2.157.600 ευρώ, για ένα χρόνο. Λειτουργία που προγραμματίζεται να συνεχιστεί μέχρι να ξεκινήσει η οριστική διαχείριση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ στην Καλλιρρόη.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος παρατήρησε ότι δεν αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα στη Μαραθόλακκα κι επέκρινε τη δημοτική αρχή πως παρά την προβληματική διαχείριση και τη μη τήρηση των όσων προβλέπονται, η πληρωμή στον ανάδοχο γίνεται στο ακέραιο.

Ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν μειώθηκαν τα απορρίμματα και τα δέματα είναι σε άθλια κατάσταση και πως η διακήρυξη προβλέπει 2.000 τόνους περισσότερους σε σχέση με πριν από 2 χρόνια.

“Οποιος την επισκεφθεί, καταλαβαίνει τι είναι η Μαραθόλακκα”, παρατήρησε ο σύμβουλος της παράταξης Οικονομάκου Λεωνίδας Λιάππας.

Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας απηύθυναν διάφορα ερωτήματα και αμφισβήτησαν ότι η μονάδα στην Καλλιρρόη θα είναι έτοιμη στο χρόνο που έχει ανακοινωθεί.

Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Ζαφειρόπουλος δήλωσε ότι οι απαντήσεις θα δοθούν εγγράφως στα ερωτήματα που τέθηκαν και από τους υπαλλήλους που συνέταξαν, για τις μομφές που δέχθηκαν.

Αντιδρώντας, ο Β. Κοσμόπουλος σημείωσε ότι οι μομφές είναι προς τη δημοτική αρχή, άποψη με την οποία συμφώνησε και ο Β. Τζαμουράνης.

Ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης αποδέχθηκε ότι οι μομφές δεν ήταν για τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Αναγνώρισε ότι η Μαραθόλακκα είναι επαχθής λύση, αλλά υπενθύμισε πως ήταν προσωρινή κι έφθασε τα 20 χρόνια!, υποστηρίζοντας πως γίνεται προσπάθεια να μην επιβαρύνεται περισσότερο το περιβάλλον.

Γ.Σ.


NEWSLETTER