Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 17:32

Επίσκεψη Βασιλόπουλου στην Αυστραλία

Γράφτηκε από την

Επίσκεψη στην Αυστραλία, στην Μελβούρνη και την Αδελαΐδα θα πραγματοποιήσει ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος μεταξύ 20 - 25 Οκτωβρίου, προσκεκλημένος συλλόγων της ομογένειας, με αφορμή την ονομασία οδού σε “Kalamata Place”.

Ο δήμαρχος θα μιλήσει σε εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, ενώ θα έχει σειρά επαφών και συναντήσεων με αξιωματούχους των Πολιτειών της Βικτώριας και της Νότιας Αυστραλίας, καθώς και με εκπροσώπους της ομογένειας. 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του δημάρχου Καλαμάταςστην Αυστραλία:

 

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ώρα 23.50΄, άφιξη στη Μελβούρνη από Αθήνα.

 

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, 11.30: συνέντευξη στον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό Rhythmos Greek Digital Radio 202,9. 12.00: Συνάντηση με τον Έλληνα πρόξενο Μανώλη Καλαβελάκη. 13.30: Άφιξη στο κοινοβούλιο της Πολιτείας, όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού Στήβεν Δημόπουλο. 3.30: Επίσημη επίσκεψη στο Ελληνικό Μουσείο. 19.00: Χαιρετισμός του δημάρχου στην εκδήλωση καλωσορίσματος που διοργανώνουν οι Μεσσήνιοι της Μελβούρνης, με πρωτοβουλία των Συλλόγων “Παπαφλέσσας” (πρόεδρος Σταύρος Γκότσης) και Κοινωνία Καλαμάτας 23 Μαρτίου (πρόεδρος Γ. Βλάχος).

 

Σάββατο 22 Οκτωβρίου, 11.00: Άφιξη και ομιλία του δημάρχου στο μνημείο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, που διοργανώνεται από τον Σύλλογο για την Ελληνική Μνήμη. 12.30: Εγκαίνια του “δρόμου της Καλαμάτας” («Καλαμάτα Place») και ομιλία του δημάρχου παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά, του προξένου της Ελλάδας στη Μελβούρνη Μανώλη Καλαβελάκη, του επισκόπου Μελβούρνης, του προέδρου του “Παπαφλέσσα” Στ. Γκότση και ομογενών της περιοχής Μελβούρνης. 18.00: Ομιλία του δημάρχου στο Φεστιβάλ Αντίποδες.

 

Κυριακής 23 Οκτωβρίου, 8.30: Ο δήμαρχος θα παρακολουθήσει την θεία λειτουργία στη μονή Άξιον Εστί, προεξάρχοντος του επισκόπου Κερασούντος Ευμενίου. 13.00: Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Μελβούρνης και άφιξη στις 15:20 στην Αδελαΐδα, όπου στις 16.00, ο δήμαρχος θα έχει συνάντηση με τον Μεσσηνιακό Σύλλογο. Στις 18.45, στο σινεμά Palace Nova Prospect θα απευθύνει χαιρετισμό και θα παρακολουθήσει την θρυλική ταινία “Ζορμπάς.

 

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, ο δήμαρχος θα επισκεφτεί το Δημαρχείο της αδελφοποιημένης με την Καλαμάτας πόλης του West Torrens και θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Michael Coxon και τους ελληνικούς συλλόγους της Αδελαΐδας, θα απευθύνει χαιρετισμό, θα γίνει ανταλλαγή δώρων και θα παρακαθίσει σε γεύμα.  

 

Τρίτη 25 Οκτωβρίου, πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα, ο δήμαρχος Καλαμάτας θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει ο αντιπρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Παρασκευάς Σωτηρόπουλος.