Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 07:51

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Αύξηση δημοτικών τελών καθαριότητας

Γράφτηκε από την

 

Την αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας από 0,30 έως 0,34 ευρώ αποφάσισε κατά πλειοψηφία (16 υπέρ και 6 κατά) το βράδυ της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης ώστε να καλυφθεί το επιπλέον κόστος των 578.000 ευρώ για τη διαδικασία περισυλλογής και μεταφοράς, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων που ξεκινά στο δήμο από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους.

Ειδικότερα, στις ορεινές και πεδινές κοινότητες του δήμου τα τέλη αυξάνονται από 1,20 ευρώ το τετραγωνικό σε 1,50 ευρώ. Στις παραλιακές κοινότητες αυξάνονται από 1,32 ευρώ σε 1,65 ευρώ και στη Μεσσήνη από 1,36 ευρώ σε 1,70 ευρώ. Τα σκουπίδια του Δήμου Μεσσήνης θα μεταφέρονται με τα απορριμματοφόρα του δήμου αρχικά στην Καλλιρρόη και μετέπειτα, αφού ολοκληρωθεί ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης στο Ασπρόχωμα, σε χώρο κοντά στη ΜΟΛΑΚ.  

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί “τελειώνει η ντροπή των Λιμενικών”. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Τσερπές, ο σύμβουλος της παράταξης Χρήστος Καρύδης και ο σύμβουλος Γιάννης Λάσκαρης υποστήριξαν ότι η αύξηση δεν θα ήταν αναγκαία εφόσον η δημοτική αρχή προωθούσε την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση ως λύση για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, και καταψήφισαν. Ο ανεξάρτητος σύμβουλος, πρώην δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης επίσης καταψήφισε γιατί όπως είπε “υπάρχουν άλλοι τρόποι”, ώστε, “το επιπλέον κόστος να βγει από έσοδα του δήμου”. Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Κανελλόπουλος και Γιώργος Γρουσουζάκος υπερψήφισαν την αύξηση και στην αιτιολόγηση της ψήφου τους κατά την τοποθέτησή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο μίλησαν για “ασήμαντη αύξηση” μπροστά στα οφέλη της ολοκληρωμένης διαχείρισης για το σύνολο του δήμου.

Ν.Κ.