Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 08:09

Σε στάδιο έγκρισης το Δημοτικό Κομμωτήριο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

 

Ρεπορτάζ: Τάσος Ανδρικόπουλος

Εντός του 2022 ενδέχεται να ανοίξει τις πόρτες της η δομή Δημοτικού Κοινωνικού Κομμωτηρίου στην Καλαμάτα. Η ιδέα αυτή υλοποιείται σε συνεργασία με επαγγελματίες του κλάδου για την εξυπηρέτηση πολιτών που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες στην καθημερινότητά τους, σύμφωνα με κριτήρια που θα τεθούν από την αρμόδια Υπηρεσία Πρόνοιας. Όπως έχει γίνει γνωστό, στην πρόταση του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου είχε ανταποκριθεί στις αρχές του έτους θετικά η πρόεδρος του Συλλόγου Κουρέων - Κομμωτών Καταστηματαρχών Ν. Μεσσηνίας Κέλλυ Φερέτου. Η ίδια είχε σχολιάσει στην “Ε” πως δεν θα πραγματοποιούνται τεχνικές εργασίες, όπως βάψιμο, εστιάζοντας στο λούσιμο, στο κούρεμα και στο ανδρικό ξύρισμα, ούτως ώστε ένας άνθρωπος να είναι αξιοπρεπέστατος, νιώθοντας όμορφα χωρίς να χρειάζεται να διαθέσει χρήματα.

 

ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Όπως είπε στην “Ε”  o  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικών Θεμάτων Καλαμάτας Γιώργος Φάβας, ο Δήμος βρίσκεται στο στάδιο για την έγκριση της μελέτης, ώστε να ακολουθήσει η ανάθεση του έργου. «Προσδοκούμε μέσα στο 2022 το έργο να είναι έτοιμο, ειδάλλως η παράδοση θα γίνει στις αρχές του επόμενου χρόνου» σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως τα άτομα που θα απαρτίζουν τη δομή Δημοτικού Κοινωνικού Κομμωτηρίου θα έχουν εθελοντική παρουσία, ερχόμενοι κυκλικά από το Σύλλογο Κουρέων και Κομμωτών Ν. Μεσσηνίας.

 

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη λειτουργία της δομής, ο κ. Φάβας ξεκαθάρισε πως θα είναι ανοιχτή μια φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα όπου είναι κλειστά τα κομμωτήρια, με επαγγελματίες κομμωτές  που θα πηγαίνουν στο χώρο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Αναφορικά με τη στέγαση του, διευκρίνισε πως προορίζεται για το Δυτικό Εμπορικό Κέντρο.

 

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

Δεδομένου πως η δωρεάν αυτή παροχή δεν θα αφορά όλους τους πολίτες αλλά τις ευπαθείς ομάδες, ο Γιώργος Φάβας υπογράμμισε πως πρώτου γίνει μια επίσκεψη, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν έγγραφο από τη Διεύθυνση Πρόνοιας. «Με βάση τη λίστα αυτή θα έχει το δικαίωμα όποιος ή όποια θέλει να πηγαίνει εκεί για να περιποιείται το εαυτό του δίχως κάποιο κόστος» επισήμανε.