Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 09:05

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης η διαχείριση σκουπιδιών - Ο Βασιλόπουλος δηλώνει πως... αγνοεί την πρόταση Νίκα

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης η διαχείριση σκουπιδιών - Ο Βασιλόπουλος δηλώνει πως... αγνοεί την πρόταση Νίκα

Σε νέο πεδίο αντιπαράθεσης εξελίσσεται η διαχείριση απορριμμάτων.  

Άγνοια δηλώνει ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος για την πρόταση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, για διαχείριση των απορριμμάτων από τις μονάδες της ΤΕΡΝΑ, από τις αρχές του 2023 και τερματισμό της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου.

Και όλα αυτά ενώ ο ίδιος απουσίασε από τη σύσκεψη των δημάρχων της Μεσσηνίας που συγκάλεσε στην Περιφέρεια ο κ. Νίκας, χωρίς να διευκρινίσει γιατί απουσίασε. Μάλιστα, επιχειρώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τη μη συνεργασία του με τον περιφερειάρχη, δήλωσε πως συνεργάζεται με τους πάντες για το καλό του δήμου.

Ειδικότερα, απαντώντας χθες σε ερώτησή μας για την πρόταση Νίκα για διαχείριση των απορριμμάτων των δήμων της Μεσσηνίας στην Καλλιρρόη και την Παλαιόχουνη της Αρκαδίας, στις μονάδες κεντρικής διαχείρισης της ΤΕΡΝΑ από τις αρχές του 2023, ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι “έχει επικοινωνήσει η εταιρεία, η ΤΕΡΝΑ μαζί μου και τους περιμένω τις επόμενες ημέρες να έρθουν κάτω να συζητήσουμε, να μας ενημερώσουν αναλυτικά. Δεν έχω κάποια επίσημη ενημέρωση”. Πρόσθεσε πως “το εργοστάσιο δεν είναι έτοιμο. Το εργοστάσιο θα μπορεί να δεχθεί σκουπίδια στην Καλλιρρόη το νωρίτερο τον Απρίλιο με Μάιο. Αυτό είναι δεδομένο. Μου το είπε προσωπικά και η εταιρεία. Περιμένω να ενημερωθούμε αναλυτικά και θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε. Μην ξεχνάτε ότι πιέζαμε να πάμε σκουπίδια από τον Φεβρουάριο που πέρασε”.

Για την πρόταση του περιφερειάρχη και τη συμφωνία του με άλλους δημάρχους της Μεσσηνίας,  για τερματισμό ΧΑΔΑ και άλλων ημιπαράνομων χώρων στο τέλος του χρόνου κι έναρξη της διαχείρισης με την ΤΕΡΝΑ, απάντησε ότι “δεν ξέρω εγώ για καμιά πρόταση. Κάτσε να το δούμε αν μπορεί να γίνει. Αυτό το ακούμε, δυστυχώς, πάρα πολλά χρόνια ότι ανοίγει η Καλλιρρόη να δεχθεί απορρίμματα. Ας ξεκινήσει η Καλλιρρόη να δεχθεί απορρίμματα και θα το συζητήσουμε”.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τη μη συνεργασία και τις όχι καλές σχέσεις με τον περιφερειάρχη, υποστήριξε: “Οι στόχοι που έχουμε θέσει ως Δήμος Καλαμάτας είναι πολύ υψηλοί. Με έργα δεκάδων εκατομμυρίων, πάνω από πενήντα έργα, και βέβαια τον πολύ μεγάλο στόχο που λέγεται κατάθεση του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Κλιματικού Συμβολαίου της πόλης για το πρόγραμμα των «100 Έξυπνων και Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων της Ευρώπης μέχρι το 2030«. Για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε, προφανώς, συνεργασία με όλους τους φορείς. Πρώτα με τον πρωθυπουργό της χώρας, που ήρθε εδώ και είπε τα καλύτερα λόγια, τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, όλους αυτούς τους υπουργούς που έρχονται στην πόλη μας και υποστηρίζουν ότι «η Καλαμάτα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη, τους πάντες.  Οπότε, εμείς συνεργαζόμαστε με όλο τον κόσμο για το καλό του δήμου μας”.

Γ.Σ.

(Φωτογραφία αρχείου)