Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 08:00

Στο Δημαρχείο Καλαμάτας η υπουργός Τουρισμού του Κουρδιστάν

Γράφτηκε από την
Στο Δημαρχείο Καλαμάτας η υπουργός Τουρισμού του Κουρδιστάν

 

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες, η υπουργός Τουρισμού του Κουρδιστάν Αμάλ Τζαλάλ Μουχάμαντ, επικεφαλής αντιπροσωπίας της περιοχής του Ερμπίλ.

Την υπουργό υποδέχθηκε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος και παρουσίασε τον δήμο, τις προοπτικές της περιοχής και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη συνεργασιών σε μία σειρά από τομείς, κύρια με τον τουρισμό και ειδικότερα με τον ιατρικό τουρισμό, για τον οποίο έχουν ήδη υπάρξει βήματα συνεργασίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, ο κ. Βασιλόπουλος, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και τις στοχεύσεις του δήμου, ενώ ενημέρωσε και για την συμμετοχή της Καλαμάτας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

Με την υπουργό Τουρισμού του Κουρδιστάν και την αντιπροσωπία που τη συνόδευε, υπήρξε συζήτηση επί της βάσης ενός στρατηγικού πλάνου, που εκτός του ιατρικού τουρισμού θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε άλλους τομείς τους της τουριστικής βιομηχανίας.

Επίσης, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες και επιχειρηματικών συνεργασιών, με τον αγροτοδιατροφικό τομέα να αποτελεί μέρος της συζήτησης.

Να αναφερθεί ότι ήδη έχει αναπτυχθεί συνεργασία, με το Κέντρο Αποκατάστασης “Διάπλαση, το οποίο στη συνέχεια η αντιπροσωπία από το Κουρδιστάν επισκέφθηκε. 

Στη συνάντηση, στο Γραφείο δημάρχου, παρευρέθησαν επίσης ο γενικός διευθυντής Tουρισμού της περιοχής Ζάκχο Κχία, ο γενικός διευθυντής Τουρισμού της περιοχής Ντουκάν Ρεζχίν Ράοφ και ο Επιχειρηματίας Ραμπάρ Σούρκχυ.

Από την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας παρέστησαν ο πρόεδρος Δημήτρης Καραλής και ο γραμματέας Δημήτρης Πατριαρχέας και από τη “Διάπλαση ΑΕ” ο Βασίλης Τζωρτζάκης.


NEWSLETTER