Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 20:11

Η Λυμπεροπούλου για δρόμο Ραπτόπουλο - Κυπαρισσία

Γράφτηκε από την
Η Λυμπεροπούλου για δρόμο Ραπτόπουλο - Κυπαρισσία

 

Επερώτηση για την «ασφαλτόστρωση  του δρόμου Ραπτόπουλο -Κυπαρισσία» υπέβαλε η περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Λυμπεροπούλου: Αναλυτικά η επερώτηση: «Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο Σύλλογος των Απανταχού Ραυτοπουλαίων για την κοροϊδία της δήθεν ασφαλτόστρωσης, όπως αναφέρει, του δρόμου που οδηγεί στο χωριό τους.

Απευθυνόμενοι προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καπέλιο , τονίζουν ότι προκαλούν και κοροϊδεύουν όταν αντί να ασφαλτοστρώσουν όλο το δρόμο έριξαν μια φτυαριά άσφαλτο σε κάθε λακκούβα.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει πολλές δημοσιεύσεις κατοίκων από το Ραφτόπουλο και άλλες Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Τριπύλης του Δήμου Τριφυλίας, με φωτογραφίες από την επικινδυνότητα και το «κακό χάλι» στο δρόμο, καθώς και την τελευταία παρέμβαση της Περιφέρειας με φτυαριές πίσσας σε λακκούβες, που σε καμία περίπτωση δε συνιστούν ή αποτελούν αποκατάσταση του κατεστραμμένου οδοστρώματος.

Κάτοικοι της περιοχής παραπονέθηκαν ότι έμειναν στα λόγια  οι μεγάλες υποσχέσεις της Περιφερειακής Αρχή το καλοκαίρι του 2021 στην επέτειο Γυφτάκη.

Επιπλέον σύμφωνα με τον Σύλλογο των Απανταχού Ραυτοπουλαίων υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το 2010 για ανακατασκευή του δρόμου Κυπαρίσσια – Ραυτόπουλο, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του.

Έμφαση πρέπει να δοθεί στα τμήματα μεταξύ της διασταύρωσης για το Σελλά μέχρι το Ραπτόπουλο. Το Ραπτόπουλο είναι κεφαλοχώρι και γενικά στην ευρύτερη ορεινή περιοχή υπάρχει σημαντική κτηνοτροφία.

Γιατί λοιπόν η περιοχή αυτή έχει αφεθεί με έναν τόσο χάλια δρόμο;»


NEWSLETTER