Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013 12:44

Φανάρια στην Αριστοδήμου για διπλής κατεύθυνσης Βασ. Γεωργίου

Γράφτηκε από τον
Φανάρια στην Αριστοδήμου για διπλής κατεύθυνσης Βασ. Γεωργίου

Τα φανάρια είναι η λύση στη διασταύρωση με την Αριστοδήμου, για την αμφίδρομη κίνηση στην οδό Βασ. Γεωργίου από την Αριστομένους μέχρι τη Φαρών.

Αυτό αποφασίστηκε σε χθεσινή αυτοψία και σύσκεψη με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Χρίστου Ριζά, υπηρεσιακών στελεχών και του συνεργάτη του δήμου - συγκοινωνιολόγου Γιάννη Παρασκευόπουλου, όπου εξετάστηκαν τα τελευταία στοιχεία από τις μετρήσεις κυκλοφορίας. Επισημάνθηκε πως είναι εφικτή η αμφίδρομη κίνηση στη Βασ. Γεωργίου και για το σκοπό αυτό θα εκπονηθεί μελέτη, με σκοπό την εξυπηρέτηση του κόσμου και την αποσυμφόρηση των κόμβων. Η μελέτη αναμένεται να υποβληθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη μεταπροσεχή συνεδρίασή του. Επιβεβαιώθηκε ότι θα χρειαστεί ακόμα να κοπούν κράσπεδα που εξέχουν και να κατασκευαστεί νησίδα από την Ασκληπιού μέχρι τη Φαρών. Μελετάται, επίσης, η σύνδεση της Βασ. Γεωργίου με την Ακρίτα, μέσω του ρεύματος καθόδου στο μικρό τμήμα έως τη Βασ. Ολγας.
Διευκρινίστηκε ότι η αμφίδρομη κίνηση στη Βασ. Γεωργίου θα δώσει τη δυνατότητα ανακατασκευής της Βασ. Ολγας, έργο που πρόκειται να εκτελεστεί στις αρχές του φθινοπώρου.


NEWSLETTER