Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 07:53

Στενό κι επικίνδυνο τμήμα της οδού Ανθέων

Γράφτηκε από τον
Στενό κι επικίνδυνο τμήμα της οδού Ανθέων

 

Στενό κι επικίνδυνο είναι ένα τμήμα της οδού Ανθέων, στην Καλαμάτα, νότια της σιδηροδρομικής γραμμής, στο ύψος των πρώην λυομένων Κάγκαρη.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν εδώ και μήνες, κι εγγράφως με υπογραφές, από τον Δήμο Καλαμάτας διαπλάτυνση του δρόμου, κατασκευή πεζοδρομίου και βελτίωση του φωτισμού, αλλά μέχρι τώρα έχουν συναντήσει αδιαφορία και υποσχέσεις για αυτοψία που δεν έχουν τηρηθεί.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι της οδού Ανθέων έχουν ζητήσει από τον δήμο “να προχωρήσει στις κατάλληλες τεχνικές παρεμβάσεις στην οδό που θα επιτρέπουν την ασφαλή κίνηση σε πεζούς και οχήματα”.

Συγκεκριμένα, ζητούν “τη διαπλάτυνση του δρόμου στο στενό τμήμα του, την κατασκευή πεζοδρομίου και τη βελτίωση του φωτισμού”.

Για την κατάσταση που επικρατεί, παρατηρούν πως “η οδός Ανθέων είναι κεντρικός δρόμος κι εξυπηρετεί καθημερινά πολλούς συμπολίτες μας και όχι μόνο τους κατοίκους της γειτονιάς. Είναι δρόμος αρκετά στενός, ιδιαίτερα σε ένα τμήμα του συνολικού μήκους 120 μέτρων περίπου, με αποτέλεσμα όταν συναντώνται δύο οχήματα να μην υπάρχει χώρος για τον πεζό, που θα βρεθεί στο ίδιο σημείο. Πεζοδρόμιο δεν υπάρχει με αποτέλεσμα οι πεζοί που κινούνται επί του οδοστρώματος να είναι συνεχώς εκτεθειμένοι στον κίνδυνο ατυχήματος, δεδομένου επιπλέον της μεγάλης ταχύτητας που αναπτύσσουν τα οχήματα που κινούνται σε αυτόν, επειδή πρόκειται για έναν ευθύ και μακρύ δρόμο πλην όμως μικρού πλάτους, γι’ αυτό ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Ειδικά τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες που συνδέονται με τις ώρες προσέλευσης και αναχώρησης των μαθητών στα σχολεία, η κίνηση στον δρόμο καθίσταται εξαιρετικά επικίνδυνη. Τις δε νυχτερινές ώρες ο φωτισμός είναι ανεπαρκής, με συνέπεια η διέλευσή του από τους πεζούς να καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνη επίσης”.

Ακόμα, επισημαίνουν ότι “σοβαρό πρόβλημα προκαλείται στον δρόμο όταν σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις, που έχουν σαν αποτέλεσμα, λόγω της ανεπάρκειας του υπάρχοντος αγωγού ομβρίων, τη μετατροπή του σε ποτάμι, γιατί συγκεντρώνει πέραν των υπολοίπων και τα νερά της παραπλεύρως διερχόμενης σιδηροδρομικής γραμμής. Θα πρέπει να γίνουν τεχνικές παρεμβάσεις που να αφορούν στην αύξηση της χωρητικότητας του αγωγού για τον προφανή λόγο της αποφυγής καταστροφών στα σπίτια μας, λόγω πλημμυρικών φαινομένων”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER