Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022 19:19

Συνάντηση Αράχωβα με Βασιλόπουλο για τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

Συνάντηση Αράχωβα με Βασιλόπουλο για τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

 

Τα περιθώρια περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, εξετάστηκαν χθες στο Δημαρχείο, σε συνάντηση του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και της προέδρου του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών Ελλάδας Τόνιας Αράχωβα, παρουσία της προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας Πιπίνας Κουμάντου.

Να αναφερθεί ότι η παρουσία της κ. Αράχωβα στην περιοχή, συνδέεται και με την παρουσίαση του λευκώματος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της πόλης για τους Μικρασιάτες, στο πλαίσιο των δράσεων για το έτος μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Σημειώνεται ότι το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι αρμόδιο να γνωμοδοτεί και να εισηγείται προτάσεις για θέματα πολιτικών και στρατηγικής των Βιβλιοθηκών που ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου.

 

ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ

Την Δημόσια Βιβλιοθήκη Πεταλιδίου επισκέφθηκε χθες η πρόεδρος του γενικού συμβουλίου βιβλιοθηκών Τόνια Αράχωβα συνοδευόμενη από την πρόεδρο του εφορευτικού συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας Πιπίνα Κουμάντου. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους συναντήθηκαν και συνομίλησαν με την πρόεδρο του εφορευτικού συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Πεταλιδίου Ευσταθία Κουλοπούλου. Η συζήτηση αφορούσε γενικότερα θέματα λειτουργίας των Δημόσιων Βιβλιοθηκών της χώρας μας αλλά και στρατηγικές ανάπτυξης τους που θα εκπονηθούν πολύ σύντομα από το υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων.