Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022 17:15

Τα προβλήματα των σχολείων στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Τα προβλήματα των σχολείων στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Ολα τα ζητήματα των σχολείων της Καλαμάτας, καθημερινής λειτουργίας για την ασφάλεια και την υγιεινή των μαθητών αλλά και κατασκευής νέων σύγχρονων κτηρίων, τέθηκαν επί τάπητος, σε συζήτηση 2 περίπου ωρών, στο Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας.

Η συζήτηση έγινε με αφορμή την επιστολή της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων προς το δήμο επί των προτάσεων της για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφάλειας - υγιεινής και προσβασιμότητας στα σχολεία, που είχαν κατατεθεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Σε αυτή, όπως παρουσίασε ο πρόεδρός της Παύλος Χριστόπουλος, η Ενωση πρότεινε: α) τη συγκρότηση και δημιουργία δύο τεχνικών ομάδων για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή που θα έχουν ηλεκτρολόγο, υδραυλικό, μαραγκό, ηλεκτροσυγκολλητή και ελαιοχρωματιστή και β)να δοθεί ένα σημαντικό ποσό σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή που θα καλύπτει άμεσα τα αιτήματα των σχολείων για τα τεχνικά προβλήματα.

Στο ίδιο κείμενο η Ενωση χαιρέτιζε το γεγονός ότι για πρώτη φορά ορίστηκε στο δήμο αντιδήμαρχος παιδείας και αναγνώριζε την προσπάθεια του δημάρχου.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και αντιδήμαρχοι, όπως ο Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος έκαναν λόγο για πρωτόγνωρο έργο συντηρήσεων του δήμου στα σχολεία, με εργολαβίες και συνεργεία αυτεπιστασίας.

Οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας και κυρίως ο σύμβουλος και διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννης Χριστόπουλος και ο σύμβουλος Λεωνίδα Λιάππας παρατήρησαν ότι έχουμε να δούμε καινούργιο κτήριο από το 2015 και σημείωσαν τα ζητήματα με το 4ο Νηπιαγωγείο (στεγάζεται σε λυόμενο στο προαύλιο του 6ου Δημοτικού), το 5ο (Μπενάκειο) και το 17ο Δημοτικά, το πρώην Πολυκλαδικό και το Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο, που περιμένουν εδώ και χρόνια καινούργια σύγχρονα κτήρια ή ριζικές επισκευές. Ο κ. Χριστόπουλος επεσήμανε τις κακοτεχνίες στα καινούργια κτήρια (10ο και 8ο Δημοτικά μπάζουν νερά), την έλλειψη πυρασφάλειας σε πολλά σχολεία και ευρυζωνικού δικτύου.

Ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στην Ενωση για τη δράση και την εποικοδομητική της στάση, επανέλαβε τις δεσμεύσεις για τα καινούργια σχολικά κτήρια (νέο ενιαίο κτήριο για 5ο - 17ο Δημοτικά σε οικόπεδο πίσω από το ΚΤΕΛ), ενημέρωσε πως ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για πυρασφάλεια στα σχολεία και δήλωσε πως μετά τον αντιδήμαρχο παιδείας, ορίσει και Διεύθυνση Παιδείας που θα ασχολείται με τα σχολεία.

Γ.Σ.