Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 08:12

Καλαμάτα: Ψάχνουν λύση για την οδό Ανθέων

Καλαμάτα: Ψάχνουν λύση για την οδό Ανθέων

 

Η δημοτική αρχή Καλαμάτας έχει υπόψη της το πρόβλημα με τη στενότητα κι επικινδυνότητα του δρόμου στην οδό Ανθέων, δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές και σχεδιάζει να παρέμβει, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.

Το ζήτημα της στενότητας κι επικινδυνότητας της οδού Ανθέων, σε ένα τμήμα 150 μέτρων, έθεσε με ερώτησή του ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης, αναφερόμενος σε αίτημα κατοίκων της περιοχής που εκκρεμεί εδώ και μήνες.

Συγκεκριμένα, ο Β. Τζαμουράνης έκανε λόγο για “σημαντικό δρόμο, όπου δεν έχει εφαρμοστεί το σχέδιο πόλης σε 150 μέτρα, από το παλιό 9ο Δημοτικό προς τον συνοικισμό Νέο Κόσμο” και ζήτησε να γίνει διαπλάτυνση σε πρώτη φάση.

Ο Δ. Μαστραγγελόπουλος απάντησε πως “έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε ένα ζήτημα στην πράξη εφαρμογής για ένα τμήμα του δρόμου που φαινόταν πεζόδρομος”, συμφώνησε ότι “χρειάζεται παρέμβαση” και πρόσθεσε: “Θα δούμε πώς θα παρέμβουμε. Κάνουμε πεζοδρόμια στη (γειτονική) οδό Λήμνου, κάνουμε και διαπλατύνσεις, είμαστε στην περιοχή”.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι σε πρόσφατο ρεπορτάζ της “Ε” τονιζόταν:

“Στενό κι επικίνδυνο είναι ένα τμήμα της οδού Ανθέων, στην Καλαμάτα, νότια της σιδηροδρομικής γραμμής, στο ύψος των πρώην λυομένων Κάγκαρη. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν εδώ και μήνες, κι εγγράφως με υπογραφές, από τον Δήμο Καλαμάτας διαπλάτυνση του δρόμου, κατασκευή πεζοδρομίου και βελτίωση του φωτισμού, αλλά μέχρι τώρα έχουν συναντήσει αδιαφορία και υποσχέσεις για αυτοψία που δεν έχουν τηρηθεί.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι της οδού Ανθέων έχουν ζητήσει από τον δήμο <<να προχωρήσει στις κατάλληλες τεχνικές παρεμβάσεις στην οδό που θα επιτρέπουν την ασφαλή κίνηση σε πεζούς και οχήματα>>.

Συγκεκριμένα, ζητούν <<τη διαπλάτυνση του δρόμου στο στενό τμήμα του, την κατασκευή πεζοδρομίου και τη βελτίωση του φωτισμού>>.

Γ.Σ.