Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 16:20

Υποσχέσεις Βασιλόπουλου για πάρκινγκ στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας

Υποσχέσεις Βασιλόπουλου για πάρκινγκ στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας

Πολύ σύντομα ο Δήμος Καλαμάτας θα παρέμβει, επιτέλους, για να διαμορφώσει το πάρκινγκ στο Δημοτικό Στάδιο στην Παραλία, δήλωσε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Η δήλωση αυτή έγινε σε απάντηση σχετικής ερώτησης του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Φαββατά, ενώ ο δήμαρχος ενημέρωσε πως θα γίνει πολύ μεγάλη παρέμβαση ανατολικά του ναού της Ανάστασης.

Ειδικότερα, αναφερόμενος για το πάρκινγκ στο Στάδιο που έχει εγκαταλειφθεί εδώ και καιρό, ο Δ. Φαββατάς μίλησε για “ανικανότητα δημοτικής αρχής να φτιάξει ένα ολοκληρωμένο έργο” και ζήτησε “τουλάχιστον να κλείσουμε τις λακκούβες τώρα που βρέχει, γιατί δημιουργούνται λίμνες και ταλαιπωρείται ο κόσμος”.

Μην κρύβοντας την ενόχλησή του για το σχόλιο περί ανικανότητας, ο δήμαρχος μίλησε για “δυσκολία του Δ. Φαββατά να θυμάται” παλιότερη ενημέρωσή του και ανέφερε ότι “είχαμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση, αλλά προέκυψε μερική άρση πράξης εφαρμογής για οικόπεδο στο χώρο, που έχει γίνει από το 2008”, την οποία την έμαθαν πρόσφατα. Κι εξήγησε πως “δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε, γιατί πρέπει να έχουμε κυριότητα” και δήλωσε ότι “είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε με συνεργεία αυτεπιστασίας πολύ σύντομα”.

Ακόμα, ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε ότι “θα γίνει πολύ μεγάλη παρέμβαση ανατολικά του ναού της Ανάστασης, θα ανοίξει το πάρκινγκ”. Και αναφέρθηκε και στις διανοίξεις δρόμων που έχουν προγραμματιστεί στην Ανατολική Παραλία από το δάνειο των 4 εκ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με την έγκριση των πρώτων 1.150.000 ευρώ για απαλλοτριώσεις στη Βουλγαροκτόνου και αλλού.

Γ.Σ.